Gå til sidens hovedinnhold

Skeptisk til Kabelvåg I.L.

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leder i Kabelvåg I.L. er skeptisk til storhall på Stranda Idrettspark. Det som ligger til grunn for uttalelsen burde vært en overraskelse, men det minner meg mer om uttrykket «mye vil ha mer og fanden vil ha fler».

Kommunen har de senere år prioritert idrettsparken i Kabelvåg med å snu fotballbanen med nytt kunstgress, skifte av dekke i Kong Øisteinshall og påbygging av Kong Øisteinshall med turn – og håndballhall.

Vågar turn – og håndballhall er bare 4 år gammel, og bakgrunnen for realisering av anlegget var fordi Kjell Normann, leder i KIL turn, i flere år hadde «vandret rundt med turnutstyret sitt under armen».

På et møte i kommunestyresalen i 2015 la Kjell Normann fram sitt ønske om at Vågar turn – og håndballhall måtte prioriteres. Til stede på møtet var foruten Normann også leder i KIL, Maria Nyheim, Vågan Idrettsråd, Vågan Eiendom med flere politikere som ennå er i virke, Nordland Idrettskrets og flere idrettslag med anleggsplaner.

Resultatet av møtet ble at vi alle støttet KIL i planene om å prioritere Kjell Normanns ønsker om Vågar turn – og håndballhall.

Det ble imidlertid presisert en meget viktig ting på møtet: Når KIL kommer med sitt neste prosjekt stiller de nederst på prioriteringslisten for anlegg i Vågan. Dette hadde både Normann og Nyheim STOR forståelse for.

For mer enn 100 år siden skrev Knut Hamsun diktet «Om hundrede år er allting glemt». I KIL trenger man barefem år på å slette minnet.

Turn må prioriteres før man drar i gang et «grusomt» dyrt prosjekt med storhall, forteller leder i KIL til politikere og Lofotposten.

For historieløse politikere og avislesere høres dette kanskje greit ut, men for undertegnede er dette dessverre nok en gang en uttalelse som bekrefter at KIL ikke interesserer seg for andre idrettslags prosjekter, men kun har en agenda for egen aktivitet.

For Knausen F.K. som har bidratt med 8-10 millioner i penger og dugnad til flere anlegg i Vågan er det trist å høre på Løvdal.

Løvdal prøver også å påvirke «omgivelsene» med litt tallmagi. 15 millioner kostet Vågar turn – og håndballhall, sier han. Prosjektets investeringsramme var på 24 millioner uten moms, vedtatt av kommunestyret i juni 2015.

Her må det da skytes inn at garderobene til disse hallene allerede var på plass, takket være Kong Øisteins hall.

På Stranda Stadion har garderobene vært «moden» for sanering i en årrekke. Nå skal vi ha maurfrie garderober på Stranda Stadion. Dette er innbakt i den «grusomme» sluttsummen som en storhall er stipulert til.

I fjor bestilte politikerne, enstemmig, en utredning for storhall på Stranda Idrettspark.

Kabelvåg I.L. sine planer skal bare Løvdal beholde på tegnebrettet sitt.

Nå er det Stranda Idrettspark sin tur!

Les også:

Gikk videre med planene om ny fotballhall

Politikerne sier ja til ny hall på Stranda: - Dette er et betydelig løft

Kommentarer til denne saken