Gå til sidens hovedinnhold

Arnt Gunnar sikter seg inn på poengplass i løpet av vinteren

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg hadde forhåpninger om at jeg var i ganske bra form da jeg kom hit for å gå vinterens første norgescuprenn.

Det sa Arnt Gunnar Winther, som hadde forhåpninger om at det skulle gå bedre på skøytingen.

Han ble nummer 51 i distanserennet i skøyting. Svolvær-gutten gikk to bra runder og to som ikke var fullt så bra da han havnet utenfor topp 30 og norgescuplista.

Winther måtte ha gått 40 sekunder raskere for å ha lagt beslag på den. Kabelvåg og Svolvær skiklubb-utøveren synes det er oppmuntrende at han er i nærheten av norgescuppoeng selv om han ikke har en toppdag. Han håper det skal være mulig å gå seg inn på poengplass i enkelte renn denne vinteren.

– Jeg hadde en sykdomsperiode i jula som kom ubeleilig i forhold til rennene i Steinkjer. Men jeg vil ikke bruke de som unnskyldning for at jeg ligger litt bak skjema og ikke gikk så raskt som ønskelig. Heller ikke kulda, selv om den var plagsom både for meg og konkurrentene. De mange minusgradene førte til at lungene fikk hard medfart både under distanserennet i klassisk og sprinten som egentlig var oppløftende for mitt vedkommende. Det ble 89. plass og det var første gang jeg var inne blant de 100 beste i sprintsammenheng, sa han.

Satt ikke helt

Winther merket i distanserennet i klassisk at teknikken ikke satt helt. 19-åringen følte han «løp» mye mer på skiene enn han gjør i sine beste stunder og ikke minst burde gjøre.

De 17–18 minusgradene førte til at lungene var preget etter rennet. Den følelsen dro Winther også med seg inn i renn nummer to og tre.

Han var langt mer tilfreds med de prestasjonene enn klassisk-rennet. 19-åringen er tydelig på at han burde ha vært litt høyere opp på resultatlista i distanserennet i skøyting for at han skulle ha reist heim med en god følelse.

– Jeg fikk svi midtveis i løpet for at jeg hang for lenge på en som gikk fort. Men det gjorde jeg i håp om at jeg skulle holde helt inn og ikke minst få en bedre plassering. Fokuset framover blir å fortsette den gode treningsjobben i begge stilartene. Med flere rennstarter og en god treningsperiode bør det være mulig å bite minst like bra fra seg på Hovden om en god måned, sa Winther som konkurrerer i den tøffe 19 og 20-årsklassen. Der er det et trettitalls løpere som har ambisjoner om å kvalifisere seg for junior-VM i Romania i februar.

Norgescup-debut

Dermed sier det seg selv at det blir tøft å hevde seg i den eldste klassen. Kabelvåg og Svolvær hadde også en utøver i 17-årsklassen. Jørgen Andre Olsen debuterte i norgescupsammenheng på søndag med å bli nummer 190.

Olsen, som går på skigymnaset i Meråker, har slitt mye med sykdom i oppkjøringen. Han valgte derfor å stå over fredagens renn da det ble så kaldt.

Sprint går ikke førsteårsjunioren. Derfor nøyde han seg med det klassiske rennet denne gangen. Han staket inn til 190. plass og har forhåpninger om å klare bedre utover vinteren når formen blir bedre.

Kommentarer til denne saken