Gå til sidens hovedinnhold

Kristin Størmer Steira giftet seg i Kabelvåg

Artikkelen er over 6 år gammel

Omringet av vakker natur i Storvågan giftet Kristin Størmer Steira seg med canadiske Devon Kershaw. De to skistjernene har vært kjærester siden 2012 og lørdag ettermiddag ga de hverandre sitt ja.

Valget om å gifte seg i den flotte hagen til Lofotmuseet i Kabelvåg har sammenheng med at moren til Kristin, Anne Størmer Steira, er fra Svolvær.

- Jeg syns det er helt fantastisk at de gifter seg her jeg kommer fra. Kristin har hatt mange fine somre i Svolvær opp gjennom oppveksten. Her har det også blitt mye trening, og da de valgte å ha bryllupet her syns jeg det var helt supert, forteller Anne Størmer Steira stolt.

De omtrent 90 gjestene som tok plass innenfor gjerdene i hagen, fikk overvære en flott seremoni ledet av sogneprest Kristine Sandmæl, som for anledningen snakket engelsk. Selv om skyene lå som et slør over himmelen var det varmt i lufta, og mot slutten av seremonien tittet også solen fram fra skyene.

- Jeg var litt redd for at det skulle bli sydvest stiv kuling og regn, men været ble virkelig bra. Det har også vært noen fine dager i forkant, så mange av gjestene som har vært her en stund nå har fått sett den gode siden av Lofoten, smiler Anne.

Tok Canadas første gull i ski-VM

Blant de inviterte var det både familie og venner fra Norge og Canada. I og med at begge to har gjort karriere på ski var det naturlig nok flere store skistjerner på plass.

Brudgommen Devon Kershaw hadde med seg mange fra det canadiske herrelandslaget. Blant annet hans gullmakker på lagsprinten fra Oslo i 2011, Alex Harvey. Gullet de tok var det første til Canada i et ski-VM noensinne.

- Det var et flott bryllup. Det er også nydelig å se et annet sted av Norge enn bare Holmenkollen og Lillehammer. Jeg syns det er fint at vi fikk reise nordover å se et så flott sted. At to av våre nære venner gifter seg her oppe er helt spesielt å oppleve, forteller en imponert Harvey til Lofotposten.

- Det var en veldig fin sermoni, føyer en annen landslagsløper, Jesse Cockney, til og forteller at de ikke har ligget på latsiden siden de kom nordover.

- Devon har tatt oss med på løpetur og vi har vært på en del topper rundtomkring her. Det er et nydelig sted, skryter han.

Store stjerner

Av store norske skistjerner var Marit Bjørgen, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Vibeke Skofterud på plass. Selv om Kristin la opp som skiløper i vår, har hun alltid med seg sine gode venninner. Marit holdt seg mest sammen med kjæresten og kommende pappa, Fred Børre Lundberg, mens trekløveret Therese, Ingvild og Vibeke så ut til å kose seg i sitt selskap.

Norges landslagstrener, Tor-Arne Hetland, var også på plass i Kabelvåg. Han har tidligere vært trener for det canadiske landslaget, og kjenner derfor svært godt til begge leirene som var representert.

Kommentarer til denne saken