Gå til sidens hovedinnhold

Her må du passe godt på mobilen

Artikkelen er over 4 år gammel

Mister du mobilen mens du sitter i skiheisen, får du ikke noe igjen på forsikringen.

Hver vinter kontaktes forsikringsselskapene av uheldige alpinister som har mistet telefonen i skiheisen eller i alpinbakken. Men mobiltabber i alpinanlegget dekkes ikke av forsikringen.

– Om du sitter og fomler med telefonen i skiheisen og du mister den i snøen, blir ikke dette dekket av forsikringen. Hverken reiseforsikring eller innboforsikring tar høyde for dette, opplyser Arvid Steen i Tryg Forsikring.

- Jeg skjønner godt at folk bruker tiden i skiheisen til å sjekke meldinger og anrop, men votter, hansker og eventuelt kalde fingre og mobiltelefon er ingen god kombinasjon, sier Steen.

Les også: «Kong Vinter» og sol i sikte

Forsikringene dekker mye, men ikke at du mister ting eller glemmer dem. Saken er imidlertid en annen om andre ødelegger eller stikker av med tingene dine.

– Dersom du blir frastjålet telefonen i skianlegget eller andre er skyld i at den blir ødelagt, har du en sterkere sak. Enkelt forklart kan det være at du krasjer med andre skiløpere eller roter deg bort i et uventet hopp der mobil og eventuelt andre verdisaker blir borte i hendelsen, forklarer Arvid Steen.

 

Han uttaler videre at mange prøver å lure seg til fordeler når man melder inn mobiler som er forsvunnet. Det lønner seg sjelden.

Les også: Ny tråkkemaskin på plass til helgen

– Å lyve på forsikringen er en alvorlig sak. Hvis vi tar folk i svindel, risikerer de at det ikke blir utbetalt erstatning i det hele tatt. De kan bli droppet som kunde og også bli politianmeldt. Vi har gode rutiner med å avsløre historier som ikke er sanne, sier Steen.

Det beste du kan gjøre i skiheisen eller alpinbakken er å vente med sms-er og Facebook. Dra igjen glidelåsen på jakken hvor du oppbevarer telefonen. Sjansen for at du ikke blir mobilløs før neste heistur, er dermed større. (ANB)

Kommentarer til denne saken