Ildsjelene i Leknes skiklubb legger ned mye arbeid for å skaffe gode forhold til de som ønsker en tur i marka, om det så er på ski eller på føttene.

Når forholdene tillater det som tilbyr de mange mil med preparerte løyper, lysløype, skilek-område og asfaltert rulleskiløype. Skiklubben arrangerer også flere skirenn og terrengløp. Til det trengs det en speakerbu, og fram til nå har speakeren måtte oppholde seg ut.

Vært et savn

Nå har skiklubben tatt i bruk en splitter ny speakerbu.

– Speakerbua har vært et savn i mange år. Nå kan speakeren og sekretariatet sitte tørt og varmt inne i bua. Vi bruker også bua til styremøter og andre sammenkomster, sier leder i Leknes skiklubb, Inge-Harald Olsen.

Det er elevene ved tømrerlinja ved Vest-Lofoten videregående skole som har bygget bua. Byggingen har foregått over to skoleår.

– De har gjort en fantastisk innsats, og til at de er så tidlig i lærefasen så har de gjort en utmerket jobb. Den eneste feilen er at det ble bestilt feil vinduer, og den feilen var det jeg som gjorde, sier Inge-Harald med et smil.

– Alt det innvendige har vi fått sponset, og vi har også fått gode priser på de øvrige materialene, legger han til.

Lærerikt

Lucas og Robin er de to som har vært mest med i prosjektet, og de mener det var svært lærerikt.

– Det var et artig prosjekt. Vi fikk en slags skisse fra Inge-Harald, og så måtte vi selv lage tegninger. Det å få være med å begynnelse til slutt er svært lærerikt, sier de to.

Lærer Geir Sture Iversen er også fornøyd.

– Det er akkurat slike oppdrag vi ønsker våre elever skal få utføre. I dette prosjektet har de fått jobbe på innvendig og utvendig. De har gjort en god jobb, og det er hyggelig at også oppdragsgiveren er fornøyd, sier Iversen.

Bua ble bygget ved skolen og fraktet med bil til plassen ved Lofothallen.