14. mars kan barn og unge opp til 20 år delta i Vestvågøymesterskapet på ski, på Borgtun skistadion.

– Alle klubber har sine egne skirenn, både vi, Leknes og Stamsund. Med Vestvågøymesterskapet ønsker vi å samle barn og ungdom for å kunne møtes til å gå på ski, og ikke akkurat konkurrere, men noe lignende. Hovedpoenget er dog at vi vil samle barn og unge på øya, sier leder i IL Blest, Raimond Grimstad.

To renn

Det vil arrangeres to renn. Renn 1 vil være et barneskirenn, med maks aldersgrense på ni år. Renn 2 blir selve Vestvågøymesterskapet, hvor de i alderen 10 til 20 år får muligheten til å delta.

– Vi skulle selvfølgelig sett at vi også kunne invitert voksne. Men, med dagens koronarestriksjoner lar ikke det seg gjøre. Vi skal gjøre det beste ut av det. Det vil kåres en vinner i alle aldersklasser, altså fra 10 år og oppover. De som deltar i barnerennet vil få premie, sier Grimstad.

Han mener det er rundt 30 år siden Vestvågøymesterskapet sist ble arrangert.

– Vi har snakket om det lenge internt i skigruppa, at dette er noe vi har ønsket å arrangere. Vi prøvde i fjor, men da lot det seg ikke gjøre. Nå prøver vi igjen, og til tross for harde restriksjoner, så håper vi at det skal la seg gjennomføre. Om ikke noe drastisk skulle skje, sier Grimstad.

– Sommerfugler i magen

IL Blest satt en grense med maks én foresatt/tilskuer per deltaker. Påmeldingsfristen er fredag 12. mars, og Grimstad forteller at de allerede har fått inn navn på unge som deltar i helgens renn.

– Vi har fått inn et par stykker allerede, og håper selvfølgelig at det kommer flere. Vi må dessverre meddele at verken Aleksandr Bolsjunov eller Johannes Høsflot Klæbo ikke stiller til start, så det blir med de lokale deltakerne! Nå håper vi å se flere barn og unge, som ønsker å gå på ski, og kose seg med det i helga, sier Grimstad.

Han innrømmer at han er spent på hvor mange som til syvende og sist deltar.

– Jeg er veldig spent, og har sommerfugler i magen. Jeg er spent om vi klarer å treffe nok folk, og at mange får det med seg. Uansett så gleder vi oss veldig til å arrangere dette, sier Grimstad.