8769 har fått skoleplass

 Aust-Lofoten videregående  Foto: John-Arne Storhaug.

Aust-Lofoten videregående Foto: John-Arne Storhaug.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Førsteinntaket for skoleåret 2016-2017 er klart, og 8769 søkere har fått tilbud om skoleplass på videregående skoler i Nordland. Det melder Nordland fylkeskommune. 

– 87 prosent har fått innvilget sitt førsteønske i inntaket, sier seksjonsleder Erlend Fjose til fylkeskommunens nettsider.

Anleggsteknikk og naturbruk er populært

Årets mest populære linje har vært landslinjen for anleggsteknikk ved Fauske videregående skole. Linjen har 60 plasser, men 150 personer står på venteliste.

– Noen utdanningstilbud er svært populære. Det har også vært en merkbar økning i søkningen til naturbrukslinjene, forteller Fjose.

I år starter det også opp mange nye tilbud.

– De nye studieforberedende linjene for medier og kommunikasjon og kunst, design og arkitektur starter opp ved flere skoler, sier han.

Svarfrist 14. juli

Svarfristen for førsteinntaket er 14. juli. Årets andreinntak er planlagt 29. juli. De som ikke kom inn i førsteinntaket, samt de som står på venteliste, får da en ny sjanse til å komme inn på sine ønsker.

Et stort antall av de som har søkt skoleplass har på forhånd svart at de tar plassen de kommer inn på.

– Vi oppfordrer likevel alle til å gå inn på vigo.no for å bekrefte skoleplassen sin. De som ikke har svart på forhånd risikerer å miste plassen sin dersom de ikke bekrefter denne, sier han.

Artikkeltags