Lange ventelister på Lofoten folkehøgskole

Populær: Lofoten Folkehøgskole på Finneset i Kabelvåg er en svært ettertraktet skole. Foto: John-Arne Storhaug.

Populær: Lofoten Folkehøgskole på Finneset i Kabelvåg er en svært ettertraktet skole. Foto: John-Arne Storhaug.

Artikkelen er over 3 år gammel

– Våre linjevalg fenger, og skolen blir smekkfull når vi igjen starter nytt skoleår.

DEL

Rektor Brynjar Tollefsen og hans folk på Lofoten folkehøgskole kan skilte med 25 prosent flere søkere enn i fjor. Ett hundre elever, og vel så det, har fått plass.

– Attpåtil har vi lange ventelister på flere av linjene. Hovedgrunnen er at stadig flere har fått forståelse av hva en folkehøgskole er, sier Tollefsen til Lofotposten.

Naturfoto, proffoto og FotoKreativ er linjene man «lokker» med på nettet. Der går det også frem at skolen ble etablert i 1901 og at det er en frilynt folkehøgskole i Lofoten.

– Vi kan vel si det slik at vi har friluftsliv med fordypning, samt fotovariantene. En del av undervisningen er felles, og vi får dette til å funke, sier han.

– Vurderer dere nye linjer?

– Ja, det gjør vi hele tida. Vi er ute etter det som fenger. Samtidig er vi opptatt av å levere innen de fagene vi er kjente for – undervisning i norsk friluftsliv og med de verdier og tradisjoner dette bygger på, sier Tollefsen.

Lærlingsglede, økt samarbeidskompetanse og faglig utvikling står sentralt hos elevene.

– Dette sender også et tydelig signal til resten av skole-Norge; når karakterpresset øker på alle andre arenaer, blir det stadig viktigere med en motvekt. Uten karakterer eller eksamener evner folkehøgskolene å gi elevene lyst og motivasjon til å lære.

1. juli var det over 6980 elever som hadde takke ja til ett år på folkehøgskole.

Artikkeltags