Politiet advarer ungdom: Jodel-trusler blir avslørt og straffet

Møte: Vest-Lofoten videregående skole satte i november 2015 av en hel dag for å snakke med elevene om appen Jodel, og generelt nettvett.

Møte: Vest-Lofoten videregående skole satte i november 2015 av en hel dag for å snakke med elevene om appen Jodel, og generelt nettvett. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nye Nordland politidistrikt ser alvorlig på de mange skremmende uttalelser og trusler mot skoler rundt om i Nordland i løpet av vinteren. Derfor har de nå sendt ut informasjon til alle skolene, elever og foresatte, om at politiet samarbeider tett med både Jodel og andre nettsteder for å forhindre slik adferd.

– For politiet er det viktig å understreke at ungdommer som framsetter slike uttalelser, vil bli avslørt og straffet, skriver de.

Appen Jodel tok skikkelig av sist år. Da tok blant annet tok Vest-Lofoten videregående skole i fenomenet, ved å arrangere møter med alle elevene og snakke om mobbing, trusler og annen uønsket adferd på sosiale medier.

Politiet i Nordland viser til at det i løpet av vinteren har blitt framsatt trusler mot skoler i blant annet Narvik, Mo i Rana og Mosjøen.

– Det førte til stenging og evakuering. Og også til frykt og uro blant elever, lærere, foreldre og samfunnet ellers. Vi har eksempler på at yngre elever også i ettertid er redde og føler behov for å følge med på nettsteder i tilfelle det kommer nye trusler, skriver politiet.

Derfor aksepteres ikke slik adferd.

– Samfunnet vårt skal ikke være preget av frykt og uro for at alvorlige hendelser skal skje på skolene. Politiet tar dette på største alvor og setter ned store ressurser for å sikre skolene, og for å finne personene som står bak skremmende uttalelser.

Her er brevet som politidistriktet har sendt ut: Infoskriv til elever og foresatte 100216.pdf

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken