Gå til sidens hovedinnhold

Dette innlegget har tatt helt av, ser du hvorfor?

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå strømmer bestillingene inn til Thure trykk i Skien.

– Det har kommet bestillinger fra hele landet. Jeg ante ikke at det ville være så stor interesse, forteller Cecilie Berg Halvorsen markedsansvarlig i Thure trykk.

Det var Telemarkavisa som omtalte saken først.

Dørmatte

Det hele startet med en spesialbestilling, og etter at det 45 år gamle trykkeriet delte et bilde av dørmatten på Lunde barneskole i Skien, har ikke responsen latt vente på seg.

– Nå er det over 60 000 stykker som har sett innlegget som vi delte, sier Berg Halvorsen om innlegget hun la ut for to dager siden.

Innlegget har blitt delt, «likt» og flere har også «tagget» bekjente, slik at de kan se innlegget.

Læring

På Lunde barneskole i Skien har dørmatten som er formet som en gradskive blitt plassert utenfor elleve dører i bygget, i ulike farger. Alt ettersom hvilken fargenyanse det er i de ulike etasjene.

– Den ligger der permanent og er laget i sklisikkert folie, slik som håndballbaner, sier markedsansvarlig i Thure trykk. Det er nok en av grunnene til den store etterspørselen, men Berg Halvorsen tror ikke det er utslagsgivende.

– Det er skjult læring for barna.

Masseproduksjon

Bestillingene strømmer inn på sosiale medier og per epost. Fra oppe i nord til nede i sør har skoler henvendt seg, i håp om å få ha samme gradeskive plassert på sin skole. I skrivende stund var det tikket det inn en bestilling fra Damsgård skole i Bergen.

Nå skal skiensbedriften produsere opp et lite lager, slik at det bare er til å sende ut så fort henvendelsene ruller inn.

Nå må vi bare begynne å lage opp flere. Jeg tror vi må lage en standardfarge, og så trykke opp med i andre farger tilpasset bestillingene.

Men det stopper ikke der. Det har også kommet etterspørsel fra en skole som ønsker gangetabellen i trappetrinnene.

– Det har blitt veldig stor interesse blant lærere. Vi synes bare det er gøy, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken