Ny-rektoren har inntatt sjefsstolen

Tar over: Denne måneden jobber avtroppende rektor Karl-Inge Borgen og ny rektor Ronnie Maas Pedersen sammen ved Svolvær skole. Overlappingsperioden har vært lærerik for dem begge. Foto: Synne Mauseth

Tar over: Denne måneden jobber avtroppende rektor Karl-Inge Borgen og ny rektor Ronnie Maas Pedersen sammen ved Svolvær skole. Overlappingsperioden har vært lærerik for dem begge. Foto: Synne Mauseth

Artikkelen er over 2 år gammel

– Han har samme sveisen, så dette går sikkert bra, ler avtroppende rektor.

DEL

Det er god stemning på rektorkontoret ved Svolvær skole. Ronnie Maas Pedersen overtok denne uka sjefsstolen etter Karl-Inge Borgen som har vært rektor ved skolen de fire siste årene.

De to siste ukene har Maas Pedersen skygget Borgen, og de to skal jobbe sammen ut måneden.

– Han har innarbeidet gode systemer, og jeg har en god plattform å bygge videre på. Karl-Inge har fungert som rådgiver og mentor disse ukene, ler Maas Pedersen.

Gode systemer

Etter opplæringen, går Borgen til jobben som rektor ved Nordlands nest største skole – Vestmyra i Fauske kommune. Svolvær skole er fylkets tredje største, og Borgen forteller hva som skal til for å lede såpass store skoler.

– Det viktigste er å ha gode systemer og et godt team, i tillegg til at det må være takhøyde. Å lede lærere er å lede ledere, og det kan være utfordrende. De er verbalt sterke og du skal lede en kunnskapsbedrift, sier Borgen.

Maas Pedersen har rektorutdanning med tilleggskompetanse innenfor økonomi, administrasjon og ledelse. Han har de ti siste årene jobbet ved Aust-Lofoten videregående skole, men er nå klar for å overta som rektor ved barne- og ungdomsskolen.

– Det er komplekst å jobbe som leder på en såpass stor skole, men jeg må bare jobbe meg inn i det, kopiere de gode rutinene, samt legge til egne, sier Maas Pedersen, og legger til hvilke egenskaper han har som han tror kommer godt med i rektorjobben.

– Jeg er en rolig person, en god organisator og flink til å sette ting i system. Men det kommer til å bli utfordrende, særlig det første året, sier Maas Pedersen.

Skal samarbeide

Videre forteller Borgen at overlappinga hittil har gått bra, og han har stor tro på Maas Pedersen som sin arvtaker.

– Han har samme sveisen, så det går sikkert bra, ler han, og legger til;

– I tiden framover kommer vi til å få en del felles utfordringer rundt oppfølginga av skolemiljø og skoleutvikling. Hvis Ronnie eller jeg kommer opp med gode tiltak, skal vi orientere hverandre.

Etter fire år ved Svolvær skole, er det med delte følelser han tar fatt på ny rektorjobb på Fauske.

– Det har gått en kule varmt her iblant, men det må man regne med som rektor, ler Borgen, og legger til at han ble tatt godt imot da han kom, og at det blir trist å forlate skolen.

Ny rektor: Denne uka byttet Borgen og Maas Pedersen plass, og Maas Pedersen har funnet seg godt til rette på sitt nye kontor. Foto: Synne Mauseth

Ny rektor: Denne uka byttet Borgen og Maas Pedersen plass, og Maas Pedersen har funnet seg godt til rette på sitt nye kontor. Foto: Synne Mauseth

Klar for skolestart

Førstkommende mandag er det skolestart, og når Maas Pedersen nå tar over stillinga som rektor for fullt, er han opptatt av at elevene skal ha det bra.

– Det at de har de rettighetene og får den undervisninga de har krav på er viktig. I tillegg skal vi skape gode læringsarenaer, og sørge for at alle har det bra, sier Maas Pedersen, og legger til;

– Nå gleder jeg meg først og fremst til å møte 1.-klassingene. De skal vi ta godt imot.

I år er det hele 59 6-åringer som skal starte i 1. klasse ved Svolvær skole. Maas Pedersen og Borgen er så klare som de kan bli.

– Vi er så klar som det vi kan være. Det er alltid noe som dukker opp, men det er litt av det som følger med ved å være rektor, ler Borgen avslutningsvis.

Artikkeltags