YOU-messa 2019 er i rute: – Viktig å vise fram alle de gode arbeidsplassene i Lofoten

YOU-messa 2019 er i rute, lover komiteleder Thomas Elvebakk.

YOU-messa 2019 er i rute, lover komiteleder Thomas Elvebakk. Foto:

DEL

Komiteen som skal arrangere yrkes- og utdanningsmessa 2019 på Leknes er godt i gang med sitt arbeid.

Det forsikrer komiteleder Thomas Elvebakk i en pressemelding.

– Vi startet opp allerede i september, og førstkommende søndag går påmeldingsfristen for bedrifter ut. Mange bedrifter har allerede meldt seg på, men vi savner fortsatt en del av dem som har vært med mange ganger tidligere, skriver Elvebakk, og fortsetter:

– Jeg ser ikke bort ifra at vi utvider påmeldingsfristen med noen uker. Det har nærmest blitt fast kutyme. Mange bedriftsledere er travle og må ha litt tid på seg for å få dette på plass.

Komitelederen ønsker også nye bedrifter velkommen til å delta.

– Antall påmeldte bedrifter har økt for hvert år og vi får svært gode tilbakemeldinger fra både nye og eksisterende deltakere. Det er særlig lokale bedrifter som deltar på YOU-messa, men de siste årene har det også vært innslag av både regionale og nasjonale aktører som Statoil (Equinor), Havfisk ASA, Norges Råfisklag med flere. I fjor deltok nærmere 80 skoler og bedrifter på YOU-messa. Bedriftene verdsetter den nære kontakten de får med lokal ungdom i løpet av messedagen. 9. og 10.-klassinger fra hele Vest-Lofoten deltar, i tillegg til alle elever på videregående trinn, skriver Elvebakk.

Elvebakk anslår at cirka 1200 elever er innom Lofothallen i løpet av messedagen.

– Det er god kok inne i hallen mens messa pågår, men det synes vi bare gir messa en ekstra dimensjon. I tillegg til bedrifter har både videregåendeskoler og høgskoler/universiteter utstilling og presentasjoner på messa.

– Mye av formålet med YOU-messa er jo at elevene skal bevisstgjøres og informeres om hvilke fremtidige skole- og yrkesvalg de har mulighet til å velge. I tillegg har vi et overordnet fokus på at ungdommen skal komme hjem igjen etter endt utdannelse. Det er viktig å få synliggjort alle de gode og interessante arbeidsplassene vi har her i Lofoten, sier Elvebakk.

Han håper flere nye bedrifter ønsker å prøve ut YOU-messa.

– Det er svært rimelig å ha stand hos oss, og komiteen jobber på spreng for å legge forholdene best mulig til rette for alle som deltar på messa.

Komiteen består av Thomas Elvebakk (leder, repr. næringslivet), Wenche Bolle (medlem, repr. VGS), Ottar Løvdal (medlem, repr. ungd.skole) og Solveig Jensen (medlem, repr. Vestvågøy kommune).

Artikkeltags