Denne gjengen gikk helt til topps i First Lego Leauge - nå skal de til Danmark!

Elevene fra Laupstad skole gikk helt til topps i First Lego Leauge Lofoten lørdag.

Elevene fra Laupstad skole gikk helt til topps i First Lego Leauge Lofoten lørdag. Foto:

Lego Laupstad gikk helt til topps i First Lego Leauge Lofoten 2019.

DEL

- Jeg tror ikke det er sant!

Elevene fra Laupstad skole i Vågan gikk helt til topps i First Lego Leauge Lofoten 2019, og jubelen var ikke til å stoppe i Vaagar Idrettspark lørdag etter at pokal og gavesjekk var overrakt.

Kunnskaps- og teknologikonkurransen ble arrangert i Lofoten i helga for andre gang, og i år deltok ti skoler fra regionen.

Elevene jobbet i år med byutvikling, City Shape, som tema. Konkurransen arrangeres for barn mellom 10 til 16 år, målet er å øke interessen for teknologi og vitenskap.

Skandinavisk finale

Etter å ha presentert både eget prosjekt, rigget egen stand, blitt vurdert av dommerne og konkurrert i robotkjøring var det klart at elevene fra Laupstad stod igjen aller øverst.

- Den gjeveste prisen går til det laget som har gjort det sterkest i alle kategoriene sammenlagt, sa konferansier Jan Eivind Fredly.

Lego Laupstad skal nå delta i den skandinaviske finalen i Danmark i november. Den holdes i Roskilde 29 november.

Gjennom åtte uker har elevene jobbet med utfordringen. Lørdag var det klart for å konkurrere, og møte de andre lagene.

Vinnerne av First Lego Leauge Lofoten fikk utdelt prisen, og en sjekk på 5000 kroner til reisekassen, av ordfører Frank Johnsen.

- Når man er ordfører er det både opp- og nedturer. Dette har vært en helt fantastisk dag! Jeg har vært dommer, og fått høre om mange gode ideer og prosjekter her i dag.

Line Sæthre Blomstrand fra Vågan Næringsforening delte også ut 5000 kroner til reisekassen for Laupstad-elevene.

Konkurransen i Lofoten er en av 50 regionale finaler. Laupstad-laget blir dermed en av disse som nå skal møtes i Danmark.

- Mye læring

Laget fra Laupstad hentet også med seg prosjektprisen og hederlig omtale for innovasjon. Teknologiprisen gikk til Team Skrei fra Svolvær skole, de fikk også prisen for beste kjerneverdier.

Team Seaweed fra Eltoft montessoriskole fikk med seg prisen for beste stand. Lynx fra Gimsøy gikk helt til topps i konkurransen med robot-kjøringa.

Guro Molaug er realfagslærer ved Aust-Lofoten videregående skole, og jobber med Newton-rommet i Vågan sammen med Anne-Marthe Limstrand.

Hun slår fast at det er mye læring i prosjektet.

- Elevene har jobbet med dette i åtte uker. Her får de også jobbe med virkelighetsnære problemstillinger, og de må jobbe sammen om å finne en løsning. I år er temaet byplanlegging, da må de ta kontakt med arkitekter og andre eksperter for å finne svar.

Noen elever har prøvd seg på en aerodynamisk skyskraper, andre på kreative løsninger for et basseng. Noe er mulig, andre ting er ikke lov å bygge.

- Her opplever de hvordan verden er skrudd sammen. Det er mye læring i dette prosjektet. De må også lære å være et lag, samarbeide og holde motivasjonen oppe. I tillegg må de lære hvordan en robot fungerer, programmere den og utføre

Artikkeltags