Hedret etter 40 år på samme arbeidsplass

TRIVES: -Jeg har trivdes hver eneste dag i de 40-årene jeg har vært her, sier Lisbeth Tangstad ved Vest-Lofoten videregående skole. Begge foto: Kai Nikolaisen

TRIVES: -Jeg har trivdes hver eneste dag i de 40-årene jeg har vært her, sier Lisbeth Tangstad ved Vest-Lofoten videregående skole. Begge foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

8. mars 1976 begynte Lisbeth Tangstad på kontoret ved Vestvågøy videregående skole. 8. mars 2016 ble hun hedret med blomster og kake.

DEL

-Det føles veldig rart å tenke på at jeg har vært her i 40 år. Det føles absolutt ikke sånn og det skyldes at jeg har gledet meg hver eneste dag til å gå på jobb, sier Lisbeth Tangstad som onsdag hadde jobbet 40 år på kontoret ved det som nå heter Vest-Lofoten videregående skole på Leknes.

Da hun begynte satt hun i skranken og hadde nær kontakt med elevene.

-De årene jeg satt i skranken kjente jeg alle elevene og fikk god kontakt. Etter hvert har jeg fått andre arbeidsoppgaver, sier Lisbeth som i dag har ansvar for planlegging og gjennomføring av eksamenene.

-Det er en jobb jeg trives veldig godt i. Jeg gir veiledning til de elevene som ønsker det og synes det er flott nå ungdommen forlater skolen med eksamenspapirer på sin videre ferd, sier Lisbeth.

Hun forteller at det har vært store endringer på disse årene. Spesielt en av endringene strittet hun veldig imot.

-Da vi skulle begynne å bruke pc strittet jeg veldig imot. Jeg var så glad i skrivemaskinen min at den ble stående på bordet mitt. Det var nok mest for at jeg var redd for å gjøre feil og etter hvert så forsto jeg at jeg måtte bare overgi meg, flirer Lisbeth.

Hun gir arbeidsmiljøet på skolen det beste skussmålet.

-Det har vært et meget godt miljø blant oss ansatte, lærere og rektorer. Jeg har hatt fem rektorer og samarbeidet godt med alle fem. Til sommeren får jeg min sjette rektor og det skal bli spennende. Spennende blir det også nå vi skal ta i bruk den nye skolen, sier 60-åringen som ikke har tenkt tanken på å bli pensjonist.

-Den tanken har ikke streifet meg. Jeg stortrives på og vil fortsette, slår hun fast før assisterende rektor Christian Gravem overrekker blomster og sammen med kolleger blir 40 år ved skolen markert med en liten kakefest.

Artikkeltags