Gå til sidens hovedinnhold

Skoleklasse tok ansvar: – Vi fjernet flere hundre meter med piggtråd fra skogen

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag tilbrakte A-klassen ved 1. året på studiespesialisering ved Vest-Lofoten videregående dagen i Rystad-skogen. Da dagen var over hadde de fjernet flere hundre meter med gammel piggtråd.

Sist helg var Ole Petter Hansson på tur i Rystad-skogen i Borge.

Positiv grunneier

Her la han merket til at det lå etterlatenskaper etter gammel gårdsdrift.

– Jeg så at det lå svært mye gammel piggtråd i skogen. Dette er både stygt, og farlig for både dyr og mennesker. Jeg tenkte at dette burde fjernes, forteller Ole Petter som til daglig er lærer ved Vest-Lofoten videregående skole.

På grunn av eksamen på torsdag skulle klassen hans, 1 A ved studiespesialisering, ut på tur. Da tenkte han at de kunne gjøre noe samfunnsnyttig ut av dagen.

– Jeg tok kontakt med både kommune og grunneier. De var begge svært positive til å vi ville rydde. Torsdag bar det oppover til Rystad-skogen, sier Hansson.

Han forteller at elevene fikk en stri tørn med å få opp all piggtråden.

– Piggtråden lå godt nedgrodd i marka, og noe lå under busker og trær. Det var et fysisk tungt arbeid, men elevene sto på. De syntes det var gøy å være ute i skogen, og samtidig gjøre en god gjerning, forteller læreren.

Ga resultater

Da dagen var over kunne en sliten gjeng konstatere at slitet hadde gitt resultater.

– Vi har en henger full av piggtråd. Det er vel en 600–700 meter med piggtråd som nå havner på LAS. Jeg synes det er viktig at det også fokuseres på å rydde opp også andre plasser en bare i strandsonen. Å stoppe marin forsøpling er viktig, men det er også mange andre steder som også trenger opprydding. Nå er i hvert fall Rystad-skogen ryddet for piggtråd, til glede for miljøet, dyr og mennesker, slår Ole Petter Hansson fast.

Kommentarer til denne saken