Skolestruktur i Vestvågøy

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har nettopp blitt presentert for en Løypemelding?/underveispresentasjon fra konsulent vedr ny skolestruktur i Vestvågøy. Hvorfor da presentere halvgjort arbeid?

Vil reaksjonen på denne løypemeldingen, et uttrykk tilsvarende moteordet «Samskaping», bestemme om arbeidet skal sluttføres, eller stoppes nå?

Hvorfor stemte egentlig posisjonen med haleheng, alle andre en FRP, for en slik utredning,

hvis skolestrukturen ligger fast, om man leser samtlige partiprogram?

Hvorfor bruke kr 1,5 mill på konsulent, og like mye på egne ansatte for å utrede det opplagte?

Hvorfor ikke heller ta tak i utfordringen med å bedre kvaliteten i skolen? Hvor er vi, hvor skal vi og hva skal til?

Er det slik at den «beste» skolen i kommunen, Ballstad, skal legges ned og kjøres til Leknes, med sine ikke ubetydelige utfordringer?

Tilsvarende resonnement kan brukes for Gravdal, Fygle og Stamsund.

Skal utfordringene med Bøstad skole, om det er noe spesielt med denne, løses ved at alle elevene i barneskolen kjøres fra Borge og Nord-Borge til Leknes? Det skal ikke være mange elever som rekker frem til Leknes, etter at elevene har gått av bussen på privatskolene på Eltoft og Opdøl.

Uten at konsulentrapporten/løypemeldingen så langt har andre tall å vise til en årsprognose på antall elever i de forskjellige klassetrinnene, og utnyttelsesgrad på skolene i dag sammenliknet med Bergen, Oslo og Bærum, forøvrig en absurd sammenlikning, er det ingen tall/økonomiske beregninger som viser hva de forskjellige alternativene samlet sett faktisk betyr for kommuneøkonomien, bare vage antydninger. Det er rart, når hele motivet med denne øvelsen reelt sett er å spare penger ved å se på skolestrukturen- som ligger fast, eller?

Sist vi prøvde å strukturere skolene, med å legge ned Eltoft og Oppdøl, 4 km fra alternativ skole, beregnet besparelse på kr 6 mill/år, endte det med to privatskoler, og ekstrakostnad på kr 8 mill/år, en differanse på 14 mill.

Skal AP/SP med haleheng, ta selvkritikk på vedtaket om å gi bort skoler som legges ned, for at privatskoler kan etableres, eller skal prinsippet videreføres også for andre skoler?

Det skal bli en interessant debatt om hvem som er best til å fraskrive seg ansvaret for å sette hele skolestrukturen i spill.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken