I fjor fikk vi årets første kaffetorsk den 7. januar og det rullet jevnt inn meldinger om kaffetorsker. Da sesongen var over var tallet 197. Det var ny rekord med god margin.
I fjor det var masse torsk på Yttersia fra først i januar, mens i år er det seien som har dominert.

Årets første

Etter nesten å ha gitt opp håpet om å få en kaffetorsk i løpet av januar så kom den befriende meldingen fra gutta på snurrevadbåten «Dentax Senior» fra Svolvær.
-Vi fikk en flott kaffetorsk som veide 34 kilo. Den var tatt ved Moholmen og levert til L. Bergs sønner AS i Svolvær, opplyser Jonas Hansen som er mannskap om bord i den knapt 17 meter lange snurrevadbåten.
Dermed er det klart at skipper John M. Hansen og resten av mannskapet kan skilte med at defikk årets første kaffetorsk 2015.
Alle som får en kaffetorsk i løpet av sesongen får ett kilo kaffetorskkaffe og en eksklusiv kaffetorskdiplom.Det er etter hvert blitt en tradisjon at båtmannskapet som årets første kaffetorsk også får bløtkake. Den tradisjonen akter vi å holde og i løpet av neste uke blir det kake på mannskapet om bord i «Dentax Senior».
Jonas forteller videre at den totale fangsten var på rundt 1000 kilo torsk.
-Det var stor, kjempeflott torsk, sier Jonas.

Bare en time etter meldingen fra "Dentax Senior" fikk vi melding om kaffetorsk nummer to. Det var Andreas Olsen på garnbåten "Nordhav" fra Helligvær som fikk en torsk på 31 kilo. Den var tatt på Yttersia og levert til Ramberg Fisk AS.

Meld inn!

Får du en torsk over 30 kilo så melder du den inn til 90166355 eller kn@lofotposten.no.
Vi må vite den nøyaktige vekten på skreien (rund vekt), navn på båt og skipper, brukstype, hvor den ble tatt, og til hvilket bruk den ble levert. Vi tar også svært gjerne imot foto av mannskapet med kaffetorsken. Bilder kan sendes til oss på mms 90166355.
Alle som får kaffetorsk får ett kilo kaffetorskkaffe fra og et eksklusivt kaffetorskdiplom laget av Dagfinn Bakke. Vi håper på 200 kaffetorsker i år og vi lover kake også til nummer 200!

Vi fyller på med kaffetorsker i tidslinja. Trykk på pila til høyre for å se bildene. God fornøyelse!