– Det er bare for artighet at vi ble med, forteller Ingun Dortea Olsen. Sammen med mannen sin, Karl Birger, også kjent som Kalle, ble hun portrettert av den kjente fotografen Agnete Brun i januar i år. Nå er resultatet kommet opp i store reklamekasser og plassert på Skrova.

Gift i 60 år

Hun forteller at de ble portrettert av den grunn at de er et av parene på øya som har vært gift lengst.

– I vinter var det 60 år siden vi giftet oss. Jeg kom hit som lærerstudent, for å se om jeg trivdes her, så ble jeg værende, forteller hun som opprinnelig er fra Tysfjord. Ingun er nå 83 år, mens mannen Kalle er 86 år.

I tillegg til ekteparet ble også Gerd Ellingsen på 89 år og Nils Vik på 78 år avbildet til utstillinga. Sammen representerer de fire noen av de eldste som bor på øya.

I lyskasser opprinnelig ment for reklame, er utstillingen røffe portretter av fire skrovaværinger som har levd et langt liv i Skrovas barske omgivelser.

Ingun tror ikke at hun nå er avbildet i store lyskasser vil ha noe å si framover for deres del.

– Jeg tror ikke det blir å bety noe fra eller til, vi er så gamle at det er bare artig.

Ekteparet har ikke fått så mange kommenterer på at de er med på fotoutstillingen.

– Vi har ikke hørt noe annet enn at folk synes det er skøy, og det bør ikke være annet en skøy mener jeg, sier Ingunn.

-Kom til Skrova

Skrova Outdoor Photo Spot har totalt åtte utstillere. Ved avdukingen av Agnete Bruns portretter av skrovafolk var mange skuelystne møtt fram for å få med seg utstillingen.

– Det var en veldig fin åpning, med rundt 90 frammøtte. Vi var heldig og fikk akkurat fint vær, forteller leder i SOPS, Martin Otterbeck.

Ekstra glad er gjengen bak SOPS for at så mange Skrovafolk tok turen ut på kaia på lørdag.

– Det var mange skrovafolk som overvar åpningen, det virker som at de liker det vi holder på med, sier Otterbeck.

Han håper at flere lofotinger vil ta turen til Skrova.

– Jeg oppfordrer andre lofotinger til å komme til Skrova. Det er mye og se og oppleve her. Det hadde vært fint hvis andre oppdaget Skrova, sier han og forklarer at SOPS er en forening som drives på idealistisk grunnlag, som ønsker å skape flere attraksjoner på øyar for øyfolket og besøkende.

SOPS-utstillingene er plassert rundt om på Skrova, er gratis og kan sees hele året, hele døgnet.