- Nå skjer det mye i Skrova

Aktiv øy: Skrova er i vinden for tiden med festivalen Sea Skrova og flere andre arrangementer. Her fra barnas dag under fjorårets festival.

Aktiv øy: Skrova er i vinden for tiden med festivalen Sea Skrova og flere andre arrangementer. Her fra barnas dag under fjorårets festival. Foto:

Galleriåpning, sommerfest og motbakkeløp avløses på direkten av Skrovas egen miljø- og havsportfestival. Takket være lokale ildsjeler og et lokalsamfunn som drar i samme retning skjer det mye i Skrova – og det er viktig for den lille øya i havgapet.

DEL

Torsdag til søndag denne uken arrangeres miljø- og havsportfestivalen Sea Skrova. Festivalen ønsker å fokusere på miljøet, samtidig som vannsport gjøres tilgjengelig for flere og det skapes aktivitet i Skrova. Festivalprogrammet er fullspekket fire dager til ende med blant annet kitekurs i regi av verdensmester Kari Schibevaag, konserter med lokale musikere, strandrydding, matkurs, kajakk, grilling, diskotek, fisketur, miljøforedrag og workshops. Festivalen er myntet på folk i alle aldre, men deler av festivalprogrammet er særlig godt tilrettelagt for barna.

– Å få med barna er nesten det viktigste for oss. Det er ungene som skal ta alt dette videre, og barn har en helt annen innstilling til miljøet enn det vi voksne har. Derfor har vi ekstra fokus på ungene med barnas dag på lørdag, der alle aktivitetene er gratis for barn, forteller en av initiativtakerne bak Sea Skrova, Ivar Killi.

Lære fra de beste: Kiteverdensmester Kari Schibevaag kommer tilbake til Skrova for å lære bort sine kunster som hun gjorde under fjorårets festival.

Lære fra de beste: Kiteverdensmester Kari Schibevaag kommer tilbake til Skrova for å lære bort sine kunster som hun gjorde under fjorårets festival. Foto:

Øysamarbeidet

Killi snakker med Lofotposten på telefon fra Slokøya hvor en gjeng på elleve personer allerede har tyvstartet festivalen med strandrydding. Som mangeårig fisker og fridykker har Killi sett mye rart komme opp fra havet. Tirsdagens strandrydding var intet unntak, og litervis med tungolje var blant funnene som ble gjort. Slike funn bidrar til miljøengasjementet.

– Det er mye fokus på miljøet nå for tiden og det ønsker vi å bidra. Sea Skrova startet som en ide om en havsportfestival, men etter hvert ble det naturlig å gjøre det vel så mye til en miljøfestival, sier Killi. Han er klar på at arrangementet ikke hadde vært mulig å få til hadde det ikke for at hele øysamfunnet drar i samme retning.

– Festivalen er et resultat av et veldig godt samarbeid mellom alle aktørene på hele øya; både restauranter, overnattingssteder og flere andre virksomheter. Vi liker jo at det skjer ting i Skrova, sier Killi, som håper mange tar turen til øya de kommende dagene.

Mye aktivitet: Deltakerne under fjorårets Sea Skrova fikk oppleve mye både på land og i vann. Det lover arrangørene blir tilfelle under årets festival også.

Mye aktivitet: Deltakerne under fjorårets Sea Skrova fikk oppleve mye både på land og i vann. Det lover arrangørene blir tilfelle under årets festival også. Foto:

Populær sommerøy

Sea Skrova kommer i fortsettelsen av en periode med mye aktivitet i Skrova. Forrige helg ble utstillingen av Thor Erdahls kunst på Galleri Skrova åpnet, dagsfestivalen «Sommerfest i Skrova» gikk av stabelen og motbakkeløpet Skrovafjellet OPP samlet flere av landsdelens beste løpere.

– Nå skjer det mye i Skrova, og det er klart det er viktig for lokalsamfunnet, forteller formann i det lokale ungdomslaget UL Vestfjord, Harald Linchausen. Linchausen forteller om ei vellykket arrangementshelg der ungdomslaget var i sving med auksjon, kafevirksomhet og dans på kvelden.

– Det var stor stemning og godt oppmøte på alle arrangementene. Det er masse folk på øya hele tiden og Skrova er populært om dagen, konstaterer Linchausen fornøyd.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags