Uferdig pub åpner likevel til påske

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Ok, ta stedet som det er; en uferdig pub som velger å holde påskeåpent.

DEL

Dette sa Tina Wagner til befolkningen og tilreisende i Skrova da hun bestemte seg for at man skal tyvåpne puben i fiskeværet påskeaften.
–På formiddagstid stiller vi med kakebord i tre timer. Vi gjenåpner på kveldstid, før vi stenger klokka 00.30 på grunn av skjenkebestemmelsene, sier den danske tilflytteren.
Hun og noen flere har arbeider iherdig de siste månedene for å få til øyas utested.
–Per nå mangler vi strøm. Kjøkkenet er langt fra ferdig. Men slik jeg har lært flotte skrovaværinger å kjenne, skal vi få til ei fin stemning, sier hun til Lofotposten.
Hun kom til Skrova i juni 2013 for å starte som restaurantsjef på Fotobrygga. Men dette gikk ikke helt etter oppskriften.
–Jeg hadde ingen jobb, men stortrivdes i Skrova. Etter å ha drevet kafe i ungdomshuset, ble det etter hvert fart i planene om overnatting og pub i det nedlagte fiskebruket.
På spørsmål om hun er utdannet innen restaurantfaget, kommer følgende overraskende svar:
– Jeg har fire profesjoner. Den ene er at jeg er magister i litteraturvitenskap etter syv år på universitetet. Jeg er også utdannet coach, dekoratør og innen online marketing, sier Tina Wagner.
– Hva skal utestedet hete?
– Vi er ikke helt enige om det. Men jeg tror det blir Skrova Brygge, sier hun og legger til:
– Selv om det ennå er ei stund før vi kan foreta den offisielle åpningen, synes jeg arbeidet har gått raskt. Vi startet å snakke om prosjektet i januar i fjor. Deretter ble det runder med arkitekter, branntilsyn og vi fikk vurdert den økonomiske sikkerheten. I februar i år var alt klart for bygging av noe jeg virkelig har stor tro på, sier Tina Wagner.

Artikkeltags