Det er foreningen Skrova Outdoor Photospot, SOPS, som har søkt om tillatelse til å sette opp to søyletårn som skal vise fotokunst permanent.

Daglig leder av Vågan Eiendom KF, Bjørn-Tore Nergård, har godkjent tiltaket. I hovedutvalgsmøtet til næring, plan og utvikling, NPU, gikk man enstemmig inn for tiltaket.

Startet i 2013

Foreningen Skrova Outdoor Photospot startet i 2013 med å montere permanente fotoutstillinger i utemiljøet på øya, og som fremsto som en stor offentlig kunststi.

Grunntanken er å bygge opp en unik severdighet som kan bidra til at folk fra fjern og nær har nok en god grunn til å besøke Skrova. Foreningen drives i dag av syv personer, der alle har ei tilknytning til øya i Vestfjorden.

God avtale

Fotoutstillingene kan oppleves gjennom hele året – gratis.

Inneværende år har selskapet signert en utstillingsavtale med den anerkjente billedkunstneren Heidi W. Goksør.

– I tillegg har vi fått en unik mulighet til å overta to reklamesøyler, og som vi har fått gratis, skriver Martin Otterbeck i et brev til Vågan kommune.

Sistnevnte har presisert at tiltaket må utføres etter tekniske krav. Dog hevder kommunen at tiltaket er i tråd med lovbestemmelsen, inngår i et samspill med bebygde og ubebygde omgivelser, i tillegg til at søyletårnene har positiv effekt.

Værhardt

Søylene skal monteres ved samfunnshuset og har en diameter på 1,5 meter og en høyde på 3,9 meter. Tårnene skal forankres med seks syrefaste bolter, og hele prosjektet er bygd for å tåle tøffe vindforhold.