SNN-fondet er bygd på avsetninger fra overskuddet i Sparebanken Nord-Norge, og de tildeler penger til store og små prosjekter som skal skape aktivitet og bolyst i regionen.

To i Lofoten

Fondet har søknadsfrist 1. april og 1. november.

På kulturfronten ble det delt ut til to prosjekter i Lofoten.

Lofoten og Vesterålen orkesterforening fikk 50.000 kroner til Unge talenter 2016.

Skrova Outdoor Photo Spot (SOPS) ble grunnlagt i 2013 for å presentere og formidle fotografier i permanente utendørsutstillinger i Skrova. SOPS drives som en idealistisk forening som består av et styre på seks personer med tilknytning til Skrova. Utstillingene er basert på donerte fotografier.

SOPS søkte SNN-fondet om 30.000 kroner og fikk det.

Tråbiler

Styreleder Martin Otterbeck i SOPS er glad for at de fikk det de søkte om. Han kan fortelle at pengene allerede er brukt opp.

– Pengene har vi brukt på tråbiler, sier Otterbeck før han fortsetter.

– I fjor kjøpte vi to tråbiler som en test. Tråbilene leier vi ut for en symbolsk sum og det ble en suksess. Vi ønsket derfor å skaffe oss flere og derfor søkte vi om penger. Bilene fikk vi sommer og de er veldig populære, sier Otterbeck.

Hvorfor tråbiler?

– Det er en flott og miljøvennlig måte å komme seg rundt i Skrova på. Både for å se på våre utstillinger og alt det andre Skrova har å tilby. Det er gøy for ungene og bilene er laget slik at de også kan tilpasses voksne, forteller Otterbeck.

Pengene de får inn ved tråbilutleie går til utstillingene.

– Pengene vi får inn brukes for å vedlikeholde nåværende utstillinger og til nye. I 2017 blir det mye spennende fra SOPS, slår han fast.

Otterbeck røper at de sysler med å utvide tråbilkonseptet ti neste år.

– Vi har lyst til å arrangere Skrova Tråbil Grand Prix. Et uhøytidelig løp i samme gate som Flåklypa Grand Prix. Alt er ikke spikret, men vi håper å få det til, avslutter Martin Otterbeck.