– Brennaktuelt for oss som bor her midt i havet

Suksess: Tirsdag fikk elevene ved Skrova skole besøk av «Blått Rått Rabalder.» Rektor ved skolen, Mona Sjåvik, sier at elevene hadde en lærerik og morsom dag. 	Foto: Mona Sjåvik

Suksess: Tirsdag fikk elevene ved Skrova skole besøk av «Blått Rått Rabalder.» Rektor ved skolen, Mona Sjåvik, sier at elevene hadde en lærerik og morsom dag. Foto: Mona Sjåvik

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uka fikk Skrova skole besøk av en gjeng med haventusiaster. De reiser for tiden rundt i Nord-Norge med «Blått Rått Rabalder.»

DEL

Formålet med «Blått Rått Rabalder» er å vise fram mulighetene som ligger i Nord-Norge til elever i ungdomsskolen. Entusiastene bak prosjektet er Ragnhild Ørnes, Sverre Håpnes og Siri Arntzen fra SALT, samt elektronikamusiker Benjamin Mørk og filmskaper Eilif Bremer Landsend.

– Dette er jo brennaktuelt for oss som bor midt i havet. Da vi fikk forespørsel om besøk, inviterte vi i tillegg ungdomstrinnet fra Strønstad, Laupstad og Digermulen for å delta på opplegget, sier rektor ved Skrova skole, Mona Sjåvik.

Entreprenører

Hun forteller videre at elevene fikk presentert en levende fortelling om hva Norge bruker havområdene til, og hvilke ressurser som finnes av fiske og olje. De fikk også høre om gass, vind, hav og sol.

– I tillegg viste de hvor mye av dette som geografisk ligger i Nord-Norge og hvilke muligheter det kan skape for den enkelte elev, sier Sjåvik.

Entreprenørskap var også i fokus da «Blått Rått Rabalder» besøkte Skrova.

– Elevene ble delt inn i grupper, og fikk beskjed om å lage bedrifter basert på det stedet vi bor på, og lokale ressurser innenfor tematikkene reiseliv, hav og energi/teknologi, sier Sjåvik.

Hun legger til at det på rekordtid kom mange imponerende gode ideer om ulike typer bedrifter, og hva som må til for å kunne starte dette.

Sammen med videoprodusent Eilif, laget elevene også en film som handlet om «torskeenergi». På slutten av dagen ble denne vist med en braksuksess blant elevene.

Kreativ læring

Etter endt dag var elevene svært fornøyd med å ha fått besøk av «Blått Rått Rabalder.»

- De jeg snakket med smilte fra øre til øre. De hadde hatt en veldig fin og gøy dag. Forhåpentligvis lærte de om havet og dets ressurser også, ler Sjåvik.

De voksne og lærerne ved skolen var også tilfredsstilt med dagen.

– Elevene fikk lære på en praktisk måte. Mye handler om dette med å finne kreative undervisningsmetoder for elevene. Dette var haventusiastene fra «Blått Rått Rabalder» veldig flinke på. De hadde praktiske og varierte undervisningsmetoder som gjorde at elevene fulgte med hele tiden.

Artikkeltags