Gå til sidens hovedinnhold

Skrovaferga skal være tilbake i drift i ettermiddag

Artikkelen er over 1 år gammel

Skrova og Skutvik har vært uten ferge store deler av dagen, på grunn av en teknisk feil på ferga.

– Vi har feil på kjøringen av rampe på innerporten på MS Røst. Det betyr at vi ikke kan legge til med fartøyets baug. Feilen oppsto søndag formiddag da vi skulle legge til ved Skutvik. Etter å ha losset fartøyet i Skutvik, gikk vi tilbake til Svolvær for å få assistanse.

Det har tatt lengre tid enn forventet å få rettet opp feilen.

– Siden feilen oppsto har vi jobbet med reparasjon og satser på en løsning i løpet av kvelden slik at vi har normale ruter fra klokken 20.45 i kveld, sier han.

I ettermiddag vil også MS Røst gå mellom Skrova og Svolvær.

– Vi vil gjennomføre to turer til Skrova i ettermiddag uten å bruke fartøyets baug. Det betyr at kjøretøyene må rygge av ferga. Vi håper og tror at vi har løst feilen tidlig i kveld slik at normale ruter kan gjenopptas fra kl. 2045, sier Sundbakk.

Publikum bes oppdatere seg på Torghatten Nord sine nettsider. Reisende til og fra Lofoten anbefales i mellomtiden å benytte seg av sambandene Bodø-Moskenes eller Bognes-Lødingen.

– Bakgrunnen for at vi ikke har satt inn ekstraferge i sambandet mellom Svolvær og Skutvik er at vi har klart å avvikle trafikken til og fra Skrova, samt at feilen forventes å være reparert innen kort tid, forklarer driftssjefen.

Det ble kjørt en tur til Skrova mandag morgen.

Kommentarer til denne saken