Han sier at det vil bli bilferga «Hamarøy» som vil gå i dette sambandet inntil videre, siden bilfergen «Røst» er på verkstedopphold etter uhellet i Skrova der baugporten 17. mai ble skadet i sammenstøtet med fergekaia.

Les også: Ferga kjørte i kaia

Lørdag morgen

– Vi starter opp Skutviksambandet fra Svolvær lørdag morgen den 1. juni, og ferga går fra Svolvær fergekai kl. 09.30 og til Skrova, før den fortsetter videre til Skutvik, sier Waage.

Waage sier at fergerutene finnes på ruteopplysningen eller på Torghatten Nord sine nettsider.

Han bekrefter at det blir tre avganger mellom Svolvær og Skutvik på alle ukedager, samt søndag, mens det lørdag kun blir to turer.

B/F Røst

– Vi har fått innpass hos Lofoten Sveiseindustri i Svolvær for å få utbedret baugporten, og all ros til verftet som strekker seg langt i en periode når ferger, båter og fiskebåter har sin mest hektiske verftsperiode.

– Å få verftsplass i denne tiden med slike uforutsette ting er nemlig ikke lett, uansett hvor i landet man er. Vi er derfor glade for å få det gjort lokalt, men dette vil ta noe tid. Den indre porten må utbedres en hel del, men vi håper å kunne gjenbruke den, sier Waage.

Over pinse

Han sier at rederiet estimerer at ferga kanskje er reparert til 2. pinsedag, slik at «Røst» da er tilbake i sambandet Svolvær-Skrova-Skutvik. Håpet er i alle fall å ha den driftsklar i tidsrommet 10. til 12. juni, sier driftssjef Reidar Waage i Torghatten Nord til Lofotposten.

De nye sommerrutene begynner altså lørdag 1. juni og varer til 31. august i år.

Fergefakta

Bilferga «Røst» bygget i 1991 har kapasitet til 42 personbilenheter (PBE) og 235 passasjerer, mens bilferga «Hamarøy» bygget i 1993 har plass til 91 personbilenheter (PBE) og 399 passasjerer. Dens primærsamband er vanligvis Bognes-Lødingen.

Les også: Gerd og Liv ble sittende bom fast i heisen på ferga: – Det var en ekkel følelse