Gå til sidens hovedinnhold

Slik ble det feiret da det kom fiber til bygda!

Med taler, sang, pølser og kake markerte Lofotkraft og innbyggerne at Sennesvik, Ure og Stein har fått fiberbreibånd.

Siden Lofotkraft etablerte Lofotkraft Bredbånd i 2005, er det investert 350 millioner kroner i utbyggingen av fiberbreibånd i regi av kraftselskapet med støtte fra fylkeskommunen og vertskommuner.

– Internettlinjer med stor kapasitet sammenliknes nå med infrastruktur som vei, vann og strøm, sa Arnt M. Winther, leder i Lofotkraft og styreleder i Lofotkraft Bredbånd, under markeringen i grendehuset i Sennesvik. Leder i grendelaget, Annelin Røed, sto for snorklippingen som markerte åpningen av Lofotkraft Bredbånds fibernett i bygda.

Sennesvik opplever tilflytting av barnefamilier. I år er det syv førsteklassinger fra bygda på Fygle skole, det høyeste antall siden 1970-tallet. Røed hadde egne erfaringer med tregt nett i hjembygda som gjør det vanskelig å jobbe hjemmefra. Under koronakrisen måtte hun leie et rom med god nettilgang for å kunne gjøre jobben sin.

– Forventninger

Lofotkraft Bredbånd har over 7000 kunder i Lofoten, av disse er ca. 500 bedriftskunder, fortalte Arnt M. Winther.

– Utviklingen har gått veldig fort og forventningene fra kundene har økt raskt. Nå bruker vi internett til nesten alt.

Han trakk også fram viktigheten for næringslivet av raskt nett med god kapasitet.

–Å legge fiber handler også om å rette til for næringsutvikling. Det fiberbredbåndet dere får her nå er landets beste kvalitet, og det er veldig viktig for at vi kan bo, trives og utvikle oss i hele Lofoten.

Første kvartal

På Vestvågøy fortsetter selskapet utbyggingen. Nå står Knutstad, Alstad, Vestresand, Sund, Haug, Eggum og deler av Storeidet for tur. Utbyggingen skjer med kommunalt tilskudd. Vestvågøy har satt av fem millioner kroner årlig de siste årene til breibånd.

Ifølge leder for Lofotkraft Bredbånd, Espen Torvaldsen, vil jobben med å strekke fiber til de andre nye områdene skal være utført i løpet av første kvartal 2021.

På Røst, Værøy, Moskenes og Flakstad er utbyggingen av fiberbreibånd i regi av Lofotkraft ferdig. I Vågan har selskapet bygd ut i Svolvær, Kabelvåg, Ørsnes og Henningsvær. De øvrige områdene benytter seg av Trollfjord Bredbånd.

Kommentarer til denne saken