I 2023 har Arctic Race of Norway 10-årsjubileum. I jubileumsåret skal rittet gå fra Kautokeino til Nordkapp. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal gleder seg til å bringe noen av verdens beste syklister tilbake til Finnmark.

– Vi har tidligere hatt noen fantastiske opplevelser i Finnmark, og i år gleder vi oss til å involvere to nye kommuner, Kautokeino og Måsøy, i rittet. Første etappe fra Kautokeino til Alta, bringer oss inn på Finnmarksvidda og det som regnes som et kulturelt hovedsete for det nordsamiske området. Vegen ut mot Havøysund i Måsøy kommune på tredje etappe, er rå og dramatisk med klippelandskap ut mot Nordishavet. I tillegg skal vi til Hammerfest og Nordkapp. Det er steder vi har gode minner fra, og vi ser frem til å avslutte jubileumsutgaven av verdens nordligste etapperitt på sykkel, ved Europas nordligste punkt, sier Dybdal i en pressemelding.

Thor Hushovd var første sammenlagtvinner av Arctic Race of Norway. Han er nå ambassadør for sykkelrittet. Hushovd mener det meste tyder på en veldig åpen konkurranse om sammenlagtseieren, og at både en sprinter med gode klatrebein, og en typisk eksplosiv klatrer, kan vinne.

– Flere av rytterne kommer nok til å se en mulighet til å dra dette i land. Det er bra for underholdningsverdien og fører ofte til et offensivt ritt med mange angrep, sier Hushovd.

De fire etappene:

Torsdag 17 august: 1. etappe, Kautokeino-Alta (171 km)

Fredag 18 august: 2. etappe, Alta-Hammerfest (153 km)

Lørdag 19 august: 3. etappe, Hammerfest-Havøysund (167km)

Søndag 20 august: 4. etappe, Kvalsund-Nordkapp (171km)

Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået.