Slik hjalp politiet Hank von Helvete ut av rusen

Hva gjør man med en rockestjerne som er rusmisbruker og i ferd med å havne fullstendig på kjøret?

DEL

Slik innleder politiets nettpatrulje for Nordland sitt innlegg på Facebook.

– Politiet i Bodø valgte en utradisjonell vei. De satte Hank von Helvete på båten til Lofoten, der bestefaren hans ventet på ham. Det ble veien ut av uføret for Hank – eller Hans-Erik Dyvik Husby, som han egentlig heter, skriver politiet.

Fredag fikk Husby møte en av politimennene som hjalp ham ut av rusmisbruket. Det ble en rørende seanse. Husby var foredragsholder på Kirkens Bymisjons Nordlands næringslivslunsj, men han visste ikke at bymisjonen hadde sporet opp og invitert Espen Fagervoll. Fagervoll er i dag leder for patruljeseksjonen i Nordland politidistrikt, og husker godt da Husby levde som narkoman i Bodø i 1999.

Fagervoll fortalte hvordan de fikk kontakt med slekten til Husby og avtalte at han skulle sendes til Lofoten. Husby hadde levd flere år som rusmisbruker i Oslo og Bodø.

– Jeg kunne gjøre meg usynlig i Oslo, men ikke i Bodø. Der traff jeg folk som brydde seg, og jeg ble sett av folk jeg trodde hatet meg. En dag ble jeg oppsøkt av en politimann som sa at de syntes det var trist at jeg var narkoman, og at de ville at jeg skulle dra til bestefar i Lofoten. Så da gjorde jeg det, fortalte Husby.

I dag er Husby skuespiller, artist, foredragsholder og brenner for de svake i samfunnet. «Mennesker er ikke problemer – de har problemer», var hans avslutningsord til de fremmøtte, skriver politiet.

LES OGSÅ: Hans-Erik Dyvik Husby:- Jeg hadde gjort alt om igjen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken