Nordlys: Sommeren var så vidt i gang da det uvirkelige skjedde og TILs team manager Lars Petter Kræmer-Andressen mistet sin kone Helle Feldt Kræmer-Andressen (33).

Beinmargskreftsyke Helle ble akutt syk etter en behandling og gikk bort så altfor tidlig.

Igjen satt Lars Petter med sønnene Kasper (3) og Aksel (1), og sommeren til nå har han brukt sammen med dem og øvrig familie.

– Vi har vært mest med hennes familie i Kragerø, og også med min familie og venner. Det har vært godt for alle, sier han til Nordlys.

– Føles veldig godt

Mandag kom Kræmer-Andressen og barna tilbake til Tromsø, og da var også sykmeldingen over.

Tirsdag stilte han igjen opp på Alfheim, og nå er han tilbake i full jobb mens barna er på plass i barnehagen igjen.

– Etter at det skjedde, har det selvfølgelig vært en tøff periode. Det viktigste for meg har hele veien vært barna og å bruke mye tid på dem. Det har vært godt å være på reise med dem, sammen med mye familie rundt oss. Det har vært viktig en periode.

– Så føles det veldig godt og fint å være tilbake igjen i jobb og litt i hverdagen. Livet skal gå videre uansett, og det er en familie her oppe også som er veldig sterk og god å komme tilbake til. Det føles veldig fint å være i full jobb igjen og å være i dette miljøet, sier han.

For at det skal fungere så godt som mulig, får han noen hjelpende hender fra klubben.

– TIL er veldig flinke til å legge til rette for meg. Det blir litt annerledes – jeg kan for eksempel ikke reise bort hele tiden, som jeg har gjort tidligere. Når det gjelder spillerlogistikk, har vi et veldig sterkt team som har jobbet godt med det, med Tore (Rismo) og Jo (Nymo Matland). Vi har også mange dyktige folk som har avlastet med ting her oppe og som kan gjøre det litt fremover også, sier Kræmer-Andressen.

– En del av sorgprosessen

Når man mister noen, er det ingen fasit på hvordan man reagerer eller hva man mener er best for å komme ovenpå igjen.

For Kræmer-Andressen har det å komme seg tilbake i jobb vært viktig.

– Det kjennes veldig godt å komme tilbake til hverdagen og ha andre ting å tenke på, og det er godt å være tilbake i den familien her oppe. Det å bruke de man har her og ha en vanlig hverdag igjen er også en del av sorgprosessen, sier 35-åringen.

– Livet skal gå videre og vi må komme oss inn i de vanlige rutinene igjen. Det føles veldig fint, jeg tror det blir godt fremover, legger han til.

Sa nei til Moses-bud

Hverdagen handler akkurat nå i august om et overgangsvindu som er åpent ut måneden.

For TILs del virker det i utgangspunktet som om det kommer til å gå relativt rolig for seg, kanskje med et par unntak.

Klubben har fortsatt et lite håp om å kunne sikre seg tjenestene til Ulrik Yttergård Jenssen, men 26-åringen vil selv vente i det lengste i håp om en ny sjanse utenfor Norges grenser.

– Ulrik er selvfølgelig interessant for oss, men han vil vente en stund før han tar en avgjørelse om fremtiden – og da må vi se etter andre alternativer, sier Kræmer-Andressen.

Et åpent spørsmål er også om man får til et salg av spissen Ebiye Moses (25) noen måneder før kontrakten hans går ut.

Odd har vist interesse, men fikk tommelen ned fra TIL på et første bud. Tiden vil vise om det kommer et nytt bud fra laget i Skien.

– Det har vært et bud og vi har sagt nei til det, bekrefter Lars Petter Kræmer-Andressen.