Gå til sidens hovedinnhold

Slik ligger lofotkommunene an med vaksineringen

På landsbasis er nå over 90 prosent av befolkningen vaksinert med 1. dose koronavaksine. I Lofoten ligger de fleste kommunene fortsatt bak landsgjennomsnittet, selv om tilgangen på vaksine er god.

Per 17. september er 90,3 prosent av innbyggerne i Norge over 18 år vaksinert med 1. dose av vaksine mot korona. Hele 82,3 prosent har også fått dose 2.

I Lofoten ligger vi fortsatt noe bak landsgjennomsnittet.

Klart høyest er oppslutningen på Røst hvor 94 prosent har tatt første vaksinedose, mens oppslutningen er lavest på Værøy hvor bare 84 prosent har tatt vaksine.

For 2. dose er det også Røst som er kommet lengst med 84,2 prosent av innbyggerne. Også Vestvågøy og Flakstad er kommet over 80 prosent. Vågan ligger så langt prosentmessig dårligst an, med bare 74,4 prosent som har tatt vaksinedose 2.

Kommune Dose 1 i prosent Dose 2 i prosent
Røst 94 84,2
Vestvågøy 89,1 80,3
Flakstad 87.4 80,3
Moskenes 86.3 77.9
Vågan 86.1 74,4
Værøy 84 78,1

Tabellen viser prosentvis oppslutning blant innbyggere over 18 år, per 17. september.

Les også

Barn vil få tilbud om koronavaksine på skolenForrige uke uttalte kommuneoverlege Jan Håkon Juul i Vågan at han var skuffet over at ikke flere i Vågan hadde meldt seg til vaksinering.

- At flere her velger å utsette eller la være å ta dose to fordi man kan risikere bivirkninger, er rett og slett tragisk, uttalte Juul.

Fredag meldte regjeringen at de ikke har satt en dato for neste steg i gjenåpning av landet, men varslet nedjustering av TISK-strategien fra 27. september. TISK står for testing, isolasjon, smittesporing og karantene, og i praksis vil det bety at færre skal i karantene, og at kommunene i mindre grad skal drive med smittesporing.

Kommunene ble også oppfordret til å gjøre det de kan for å få unnagjort koronavaksineringen innen uke 40, før influensavaksinen kommer. Det vil si seinest uka høstferien for skolene i Lofoten avvikles, i starten av oktober.

Les også

– Det er en del vaksineskepsis blant de yngre

Les også

I denne lofotkommunen er 94 prosent vaksinert: - Fantastisk oppslutning!

Les også

Her får Tirill (16) koronavaksine på skolen: – En liten pris å betale for å unngå alvorlig sykdom

Les også

Må kaste vaksinedoser for at folk ikke vil bli dårlig i helgene: – Direkte tragisk og ufattelig provoserende

Kommentarer til denne saken