– Det går bra. Det er bare ting. Det viktigste er at ingen ble skadet eller var i nærheten da raset gikk.

Det sier Fidelin Ramon Melo. Litt før klokken syv 17. mai, fikk Vegtrafikksentralen melding om et stort steinras som sperret E10 i Moskenes kommune.

Raset gikk i Sørvågen, like ved fergeleiet. Bolighuset til Ramon Melo ble truffet.

– En stein som veide et sted mellom 6 og 700 kilo traff taket, og ødela både bad og kjøkken, forteller Ramon Melo.

Se video av boligen etter at den ble truffet av steinraset her:

Vegvesenet har vært på stedet med geolog, for å kartlegge den videre rasfaren i området. Det har aldri tidligere gått ras på stedet, før det altså smalt 17. mai.

Ramon Melo forteller at både takstmann og andre har besøkt boligen de siste dagene, for å estimere skader på boligens grunnmur, samt få ryddet unna i boligen.

Han befant seg selv hjemme på Nesodden da steinraset inntraff. Ingen andre var i boligen da raset kom. En buss var bare minutter unna å passere det da smalt.

Huseieren fikk melding fra vaktselskapet om at noe hadde skjedd.

– De var bekymret for at jeg var inne i huset. Det er et kamera som tilhører brannalarmen, som er en del av sikkerhetssystemet. Det viste veldig mye røyk og store skader innvendig. De lurte på om det hadde vært en eksplosjon. Deretter ble det bekreftet at det hadde gått et ras.

Gjennom selskapet Boccaccio Consulting AS kjøpte Ramon Melo boligen i juli 2020. De har siden besøkt Moskenes, og bodd i boligen én uke i måneden.

– Jeg tviler på at vi vil bo der i sommer. Vi får se, det er fortsatt mye som skal repareres og ting som skal sjekkes opp i, sier Ramon Melo.