NRKs nye dramaserie, «Twin», kom på norske skjermer søndag kveld.

Serien er spilt inn i Lofoten, hvor også handlingen foregår.

Tall som Lofotposten har fått tilsendt fra NRK, viser at 245.000 mennesker så den første episoden på NRK1 søndag kveld. 55.000 mennesker valgte å se episode 1 på NRK TV.

- Det vil si at det samlet sett var 300.000 som så hele sendingen. Det er gode tall, og så blir det spennende å se hvor godt folk liker den, samt hvilken omtale den får. Det er fortsatt tidlig å si hvordan disse tallene er. Om en ukes tid kan det hende at de har forandret seg, det varierer fra serie til serie. Så vi trenger en uke for å se hvordan landet ligger. 55.000 i spilleren etter en dag, er ganske bra. Fra hva vi kan si så langt, så ser det lovende ut etter premierehelgen, sier Iacob Christian Prebensen i NRKs analyseavdeling.

NRK viste de to første episodene søndag. Episode 2 hadde 279.000 seere totalt, på NRK1 og NRK TV.

Til sammenligning hadde sesong 2 av serien «Heimebane» 147.000 seere etter førstedagen. «Lykkeland» hadde 62.000 seere, mens «Exit» klokket inn på 78.000 seere på den første dagen. Disse tallene stammer fra NRK TV. Tallene for hvor mange som ser seriene på vanlig TV, er avhengig av hvor de plasseres i sendeskjemaet.

At seriene kan eksplodere etterhvert, er «Exit» et godt eksempel på. Serien har nå nådd over én million norske seere, og er en måned etter publisering sett av klart flest.

- «Twin» ligger bak de øvrige etter førstedag, men det er altfor tidlig å si noe sikkert på grunnlag av det. «Exit» har nå mer enn dobbelt så høye seertall totalt i NRK TV. «Heimebane» sesong 2 var vår mest etterlengtede serie i år. Både «Lykkeland» og «Exit» fikk ganske mye omtale i forkant, og tidlig i publiseringsløpet. Noen stiger i løpet av de første dagene, mens andre bruker lengre tid på å bygge seg opp. Det er rett og slett litt vanskelig å anslå hvor dette ender, sier Prebensen.