Gå til sidens hovedinnhold

Slutt på Coop-butikken i Laukvik: - Det er en tragedie

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var nok mange som fikk kaffen i halsen og at hjertet gjorde et ekstra hopp da de åpnet dagens Lofotpost og leste at Coop-butikken i Laukvik skulle nedlegges i høst. Det er jo en tragedie at butikken skal opphøre og at Laukvik-samfunnet vil være uten butikk.

LES OGSÅ: Coop Marked i Laukvik avvikles i høst

Det som er veldig betenkelig er at driftsdirektør i Coop Nord SA går ut med dette uten noen form for informasjon om hvorfor at slutten for butikken i Laukvik er et faktum. Det er medlemmene i Coop som eier Coop, men arrogansen fra dem som styrer er som forventet, gi blaffen i samfunnet og folkene der, fraskrive seg det samfunnsansvar de har med et pennestrøk.

Han sier til avisen at de har vurdert som uaktuelt investere store summer i dette gamle bygget for å kunne drive videre som leietaker. Han sier og at de har vurdert å bygge nytt, men at kundegrunnlaget i Laukvik-området er for lite at man kan skape lønnsom drift både på kort og lengre sikt. Dette er en sannhet med visse modifikasjoner. Kundegrunnlaget er nok her, men vi som kunder må påta oss noe av skylden for butikkens død. Vi som kunder har nok sviktet mye da det er handlet mye utenom Laukvik-butikken, men vi som kunder er ikke på noe tidspunkt blitt informert på om hvordan situasjonen har vært for butikken.

Driftsdirektøren sier og at de er avhengig av å ha forhold som helse, miljø og sikkerhet, og krav fra myndighetene ellers er i orden. Dette er merkelig. Hvorfor er dette kommet akkurat nå? Hvorfor er det ikke gjort noe før? Coop har vært mange år i Laukvik og nå plutselig er det et av argumentene for å legge ned Coop-butikken. Det er så mange spørsmål rundt nedleggelsen av butikken i Laukvik og man må lure på om Coop-ledelsen kvier seg for å møte folkene her.

Kjenner jeg folkene i Laukvik rett lar de seg ikke knekke av dette, men er allerede i gang med andre løsninger. Vi er ikke avhengig av Coop da det finnes mange løsninger og jeg tror at mange vil slutte å handle i Coop da sviket derfra er stort. Jeg skal være den første til å kaste mitt Coop kort på bålet og slutte å handle i Coop-butikker da det heldigvis er andre alternativer til stede.

Kommentarer til denne saken