Det ble gjort kjent for de ansatte i et allmøte torsdag. Jensen har vært nyhetsredaktør i avisen siden 2019. Han var også konstituert sjefredaktør i ett år da Jan-Eirik Hanssen var sykmeldt.

Nå får han jobben som direktør for innholdsutvikling i Amedia.

Fantastisk arbeidsplass

– Selv om jeg er utrolig glad for og stolt over å få denne jobben, betyr det også at jeg kommer til å si farvel til en fantastisk arbeidsplass og mange mennesker som har betydd mye for meg de siste årene. Fokuset mitt nå vil være å gi jernet den siste tiden i Avisa Nordland. Jeg er helt sikker på at fremtiden er lys i Bodø.

– Du er den tredje i AN-ledelsen som slutter på kort tid, etter at Jan-Eirik Hanssen og Bjarne Holgersen har meddelt at de skal slutte. Er det en sammenheng mellom din og deres avgang?

– Nei. Timingen blir selvsagt spesiell, men for min del handler det rett og slett om en veldig spennende mulighet som dukket opp nå. Etter å ha veid for og imot, falt valget på jobben i Oslo. Dessuten skal jeg tross alt være i AN og Bodø en stund til.

Jensen blir etter avtale med Avisa Nordland stående i stillingen sin frem til sommeren 2023. Han tiltrer i sin nye rolle i august neste år.

Utvikling

I rollen som direktør for innholdsutvikling blir Jensen leder for Amedias kompetansemiljø for redaksjonell utvikling.

Avdelingen bidrar med innsikt, råd og støtte til konsernets aviser og samarbeidspartnere om hvordan de kan utvikle seg og journalistikken for å engasjere nye generasjoner med lesere, seere og lyttere.

– Jensen er analytisk anlagt, visjonær og nytenkende på vegne av journalistikken og våre mediehus, samtidig som han kjenner hverdagen og virkeligheten i både små og større redaksjoner. Vi er trygge på at han kommer til å passe godt inn i det sterke fagmiljøet vi har etablert, og at han er den riktige til å lede vårt arbeid med innholdsutvikling fremover, sier nyhetsdirektør Jostein Larsen Østring om nyansettelsen.

Spennende mulighet

Selv sier Jensen dette om sin nye jobb:

– Hvis man brenner for journalistisk kvalitet og er genuint opptatt av journalistikkens vilkår inn i en heldigital verden, er det vanskelig å tenke seg en mer spennende stilling enn denne.

Han legger til:

– Amedia innholdsutvikling har vært helt avgjørende for at konsernets aviser har opplevd abonnementsvekst de siste årene. Å få sjansen til å være med å stake ut kursen for avdelingen de neste årene, er en mulighet det ikke går an å si nei til. Spesielt for en journalistisk nerd som meg. Jeg kan knapt vente med å komme i gang og bli enda bedre kjent med den svært kompetente gjengen i innholdsutvikling og konsernet for øvrig.

Sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan-Eirik Hanssen, beklager at Jensen slutter, men har forståelse for hans valg:

– Først og fremst vil jeg gratulere både Markus og Amedia. Markus har et skarpt og analytisk hode som nå kommer alle avisene i konsernet til gode. Han er også en dyktig lagbygger. Samtidig er det trist at AN mister en fantastisk dyktig nyhetsredaktør.

Markus Rask Jensen

Født 1990, fra Reine i Lofoten

Bakgrunn som journalist (2011-2014) og ansvarlig redaktør (2014-2019) i Bodø Nu og nyhetsredaktør (2019-) i Avisa Nordland

Har også vært konstituert ansvarlig redaktør i Avisa Nordland i Jan-Eirik Hanssens sykefravær

Vant Svarte Natta-prisen i 2017 med Bodø Nu