Gå til sidens hovedinnhold

Smittevernlegene anbefaler sterkt å avlyse bestemte typer arrangementer

Smittevernlegene i Lofoten og Vesterålen har gått sammen om å gi råd til arrangører av offentlige og private tilstelninger.

Frykten er at et stort antall smittede og syke av koronaviruset vil føre til mangel på personell og utstyr i helsevesenet, og at dette kan utgjøre en fare for samfunnet.

Smittevernlegene i Lofoten og Vesterålen anbefaler sterkt at arrangementer med mange tilreisende fra utenfor regionen bør avlyses.

Samtidig råder smittevernlegene om at større arrangementer der folk har tett kontakt over tid som for eksempel konserter eller idrettsturneringer også avlyses i tida framover.

Videre anbefales det at arrangementer i sykehjem eller andre institusjoner for eldre avlyses. Vanlige besøk til institusjonene bør begrenses.

Legene mener det er greit at kulturelle arrangementer i mindre skala går som planlagt.

- Med "mindre skala" menes anslagsvis under 100 personer totalt. Dette inkluderer korpsøvinger, fotballtreninger, kino/teater og lignende. Disse kan avholdes. Det må likevel understrekes til medlemmer/besøkende at personer som har vært i områder med vedvarende smitte unngår å oppsøke slike, det samme gjelder personer som har luftveissymptomer, ikke bør møte. Man bør for slike arrangement vurdere tiltak som reduserer smitte, for eksempel å droppe matservering dersom dette er planlagt, skriver smittevernlegene i sin anbefaling.

Også vanlige medlemsmøter, bursdagsfeiringer kan ifølge legene gå som normalt.

– Men alle bør være nøye med å gi personer med risiko og personer med potensiell smitte beskjed om å holde seg hjemme, heter det i pressemeldinga som er sendt ut fra Heidi Torkildson Ryste i Hadsel kommune på vegne av smittevernlegene i Lofoten og Vesterålen.

I Lofoten står Lofoten Skimo i regi av The Arctic Triple for tur førstkommende helg og VM i skreifiske i Svolvær og utsolgt Vamp-konsert på Leknes om to uker.

Kommentarer til denne saken