Gå til sidens hovedinnhold

Snart åpner endelig alpinanlegget igjen – flere steder er også skiløyper på plass

Lofoten snowboard & alpinsenter åpner bakken i Stamsund fredag. Flere steder i Lofoten prepareres det løyper for skiglade lofotinger.

– Vi åpner bakken fredag kveld. Det blir i første omgang den nedre delen av bakken, hvor vi vil rigge til en park med rails og bokser, sånn som vi bruker å gjøre. Det skal i hvert fall ikke bli kjedelig for dem som tar turen!

40.000 kubikkmeter med snø

Det forteller Børge Nicolaisen i dugnadsgjengen. I tillegg til den snøen som har kommet, har dugnadsgjengen stått på for å gjøre forholdene optimale til fredag kveld.

– Dugnadsgjengen har laget en 40.000 kubikkmeter med snø nederst i bakken, som vi har dosert ut. Nå skal vi få laget enda mer snø, slik at vi er sikker på at det er bra til fredag. Når det gjelder hele bakken, så er vi avhengig av at det kommer mer snø ovenfra, sier Nicolaisen.

Han henstiller folk til å følge gjeldende korona-regler, når de tar turen i bakken.

– Det er utrolig viktig at de som kommer, tar korona-reglene på høyeste alvor. Det skal være én meters avstand, både i billettkøen og kafeen. Jeg tror det vil komme en del folk, og da er det viktig at alle følger reglene som gjelder, sier Nicolaisen.

Ute med tråkkemaskinen

For dem som heller foretrekker å gå på langrennsskiene, er også mulighetene for dette gode.

– I dag tok jeg ut tråkkemaskinen for første gang. Det er nok snø nå til at vi kan sette spor. Fortsatt er det litt gjennom hele marka, men vi tråkker ned det som er. Så får folk ta i bruk det vi får til. Det er ingen problemer å gå fra verken Leknes eller Hagskaret til Gamma. Det er nok snø der, og hele lysløypa er fin. Får vi litt mer snø nå, så begynner det å nærme seg hundre prosent for alle, sier leder i Leknes skiklubb, Inge-Harald Olsen.

Flere steder på Veståvøgya er det tilrettelagt for gode skiforhold. I den nye turstien på Ballstad er det markert opp skispor, samt at mulighetene i området rundt er gode med ski på beina.

Både i Valbergsdalen og i Borge er det også kommet skispor for dem som skulle ønske å ta turen dit.

Åpnet skisesongen

I Vågan kunne KS Ski Lofoten mandag offisielt markere sesongen som startet.

– Hurra! Nå er tråkkemaskinen i gang og vi kan offisielt erklære skisesongen for åpnet også i Kabelvåg og Svolvær. I kveld er det kjørt i Kongsmarka fram til Presthøgda. Når vi får påfyll av mer snø – og det ser lovende ut – blir det også kjørt i resten av løypenettet, skriver skiklubben på sin Facebook-side.

Lofotposten kjenner til at det de siste ukene også har vært aktivitet i Kongstind Alpinsenter, når det gjelder snøproduksjon. Det har ikke lyktes Lofotposten å få tak i kontaktpersoner som kan fortelle når Kongstind Alpinsenter åpner for aktivitet.

Kommentarer til denne saken