Gå til sidens hovedinnhold

Snart kan du bruke Vipps i matbutikken

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter 15 år med utvikling kan man nå bruke Vipps i matbutikkene, melder Dagens Næringsliv.

Det har tatt lang tid å utvikle mobilbetaling, slik at man kan bruke det i butikken. Men nå vil Vipps være tilgjengelig å bruke i Rema-butikker innen noen måneder, lover butikkjeden til Dagens Næringsliv.

Brukervennligheten til det gode, gamle bankkortet har ført til at ulike mobilløsninger tidligere har kommet, feilet og gått for Rema 1000.

Nå skal den nye løsningen, skanning av QR-kode, være på plass:

– Vi sier ikke at dette vil være det endelige resultatet, men dette er det beste av teknologi som er tilgjengelig nå, tilføyer Bentestuen, sier Rema-sjef Trond Bentestuen.

På veien til løsningen har Vipps støtt på flere problemer, blant annet med Apple. Dette har handlet om transaksjonskostnader, økonomi og teknologivalg, skriver DN.

Norgesgruppen og Coop har i større grad valgt å egenutvikle betalingsløsninger gjennom det felleseide selskapet Aera. De to største dagligvaregrupperingene er allerede i gang med å plassere ut en ny generasjon betalingsterminaler:

– De rulles ut nå løpende. Flere titall butikker er allerede på nå, og utrullingen går for fullt i høst. Planlagt ferdigstillelse er innen første kvartal neste år, opplyser kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, Ingrid Solberg Gundersen til DN.

Kommentarer til denne saken