Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte rett på stålbjelke som stakk opp - ble kastet opp i lufta

Artikkelen er over 5 år gammel

To kvinner skadd. Én fraktet til UNN i Tromsø.

Et skuterfølge med turister var på vei til Longyearbyen på Svalbard tirsdag kveld. Da de kjørte igjennom Longyeardalen, like etter klokken 19.00,  kjørte en av skuterene rett på en stålbjelke som stakk opp av snøen, skriver Nordlys.

På skuteren satt det to norske kvinner i 20-årene. De ble kastet opp i luften da skuteren stoppet momentant da den kjørte i stålbjelken.

- Det har tidligere vært en bru på stedet, som nå er borte. Etter at brua ble fjernet står det nå noe fundamenter igjen på stedet. Skuteren kjørte utenfor skuterløypa. Den kom litt for langt til venstre, og derfor kjørte de rett i denne stålbjelken, forteller sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Begge kvinnene ble skadd som følge av sammenstøtet og ble fraktet til Longyearbyen med Sysselmannens helikopter.

Fører av skuteren pådro seg rygg og nakkeskader og ble fraktet videre til UNN i Tromsø, mens passasjerene ble liggende på sykehuset i Longyearbyen til observasjon.

Sysselmannen vurderer nå hva de skal gjøre. 

- Det er første gang det har vært en ulykke på dette stedet. Skuteren har kommet for langt til venstre og det var jo derfor sammenstøtet skjedde. Vi vil i dag vurdere om stålbjelken skal fjernes eller ikke, sier Olsen.

Kommentarer til denne saken