Politiet varslet lørdag ettermiddag om et snøskred ved Svolværgeita. Nødetatene, ambulansehelikopter og frivillig mannskap ble kalt ut og stod klare.

Politiet opplyste like før klokken 17 at det skulle være sett skispor inn i raset.

- Politiet på stedet har sett skispor inn i skredet. Vi har ikke oversikt over om sporene er kommet ut på den andre siden. Skredet skal være cirka ti til femten bredt og 50 meter langt.

Klokka halv seks kom helikopteret til stedet. Etter flere runder i fjellet der det ble søkt i raset ble videre søk avblåst.

På parkeringsplassen ved E10 stod redningsmannskap med ski, hunder og søkeutstyr klare.

- Etter vurdering fra helikopter fra Harstad så er det klart at det ikke går spor inn i skredet. Sporene på stedet går ved siden av skredet og er tydelig at det er gått opp og ned i samme spor. Politiet takker alle instanser for oppmøte og deltakelse, melder politiet et kvarter senere.

Innsatsleder Andreas Bjørnstad i politiet på stedet sier det har vært mange ressurser i sving. Han er glad for alle som stiller opp ved slike hendelser.

- Den alpine redningsgruppa, Skredgruppa til Røde Kors og Norske redningshunder rykka ut hit. I tillegg hadde vi også et Sea King redningshelikopter på vei over hit, men det ble snudd.