Melder om betydelig snøskredfare

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL
NVE sin snøskredvarsling melder om at snøskredvarselet er oppjustert til grad 3 - betydelig snøskredfare for region Lofoten og Vesterålen.

- Tirsdag var det kraftig vind og snøvær i regionen, mest på Hinnøya. Ferske fokksnøflak ventes å stabiliseres raskt på grunn av relativt milde temperaturer kommende døgn. Kuling fra nordvest onsdag vil danne ferske fokksnøflak i øst- og sørvendte leområder, disse vil stabiliseres gradvis. Det kan fortsatt være områder i fjellet hvor det er lett å løse ut skred for en person, særlig der flakene er tynne og myke, eller ligger på et lag av rim. Utvis varsomhet i områder med fersk fokksnø de neste dagene, melder snøskredvarslinga.

- I løpet av de siste tre dagene er det kommet inntil 25 cm nysnø, mest på sør på Hinnøya. Under nysnøen er snøoverflaten preget av skare opp til ca 700 moh. I høyden ligger det fokksnø i leformasjoner, særlig i østvendte områder. Snødekket i regionen er generelt tynt og ujevnt fordelt, det er mest snø i leområder og forsenkninger imens rabber er avblåst. Det er lite snø i lavlandet under 300 moh.
Det er observert fersk vindtransportert snø ved Sortland 1. juledag, og denne observasjonen vil være gjeldende for store deler av regionen. I Vågan er det 1. juledag observert drønn i snødekket, melder snøskredvarlinga.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken