Gå til sidens hovedinnhold

Søker om økonomisk støtte til NM i Triathlon

Artikkelen er over 2 år gammel

Lofoten Triathlonklubb søker Vågan kommune om et tilskudd på kroner 300 000 kroner til NM i triatlon.

Tidligere i vår ble det klart at Lofoten Triathlonklubb ble tildelt NM i triatlon. Arrangementet finner sted i Svolvær og Henningsvær fra 14. til 17. august.

– Vi legger ned utallige dugnadstimer for at arrangementet skal bli den suksessen vi håper og tror, en innsats som vi håper skal betale seg ved å kunne gi noe tilbake til lag og organisasjoner som står bak dette, og som skal fortsette med å gjøre Lofoten til en attraktiv destinasjon og oppvekstområde. Det koster selvfølgelig å legge så mye innsats på frivillig basis, til dette trenger vi entusiasme både lokalt og regionalt, et klapp på skuldra og litt applaus, men også økonomisk støtte, skriver Ronnie Maas Pedersen, styreleder i Lofoten Triathlonklubb, i en søknad til Vågan kommune.

Les også: Forbundet: - Dette er den mest spesielle arenaen i Norge

Sammenfallende behov

Videre skriver han at sponsormarkedet er usikkert og tøffere enn tidligere. De mener det er viktig at det offentlige hjelper til med å sikre økonomien ved slike arrangement. NM er tildelt Triathlon klubben og de kjøper tjenester av andre, blant annet The Arctic Triple.

Samtidig som NM i Triatlon, kommer sykkelrittet The Arctic race of Norway til Lofoten. Sykkelrittet har fått 650.000 kroner fra Vågan kommune.

– Vi ser at vi har en del sammenfallende behov med The Arcitc Race of Norway, som toaletter og løypevakter. Vi tenker derfor at dette kan være en del av summen vi får. Men vi håper også på at ytterligere tilskudd, ettersom NM går over så mange dager, sier Maas Pedersen til Lofotposten.

Les også: Anbefaler å bruke 650.000 kroner på Arctic Race

Budsjett på 2 millioner

Klubben er kommet fram til at NM i Triatlon vil koste 2 025 000 kroner. Dette håper de å få innvia egne inntekter og midler, og påmelding. I tillegg til penger fra sponsorer, Nordland fylkeskommune og Vågan kommune.

– Budsjettet er utarbeidet med utgangspunkt i en grundig gjennomgang i erfaringstall fra tidligere mesterskap. Klubben har brukt mye tid på et realistisk og godt budsjett med tanke på å unngå underskudd, skriver Maas Pedersen.

Kommentarer til denne saken