Gå til sidens hovedinnhold

Solgte 1000 billetter på få dager, nesten ett år før neste festival

Fredag la Høllafæst ut 1000 billetter til neste års festival, nesten ett år før den arrangeres.

I løpet av søndag var alle billettene solgt. Festivalen ble arrangert på tampen av juli, da med 800 gjester. Neste år håper festival-ledelsen å få slippe inn flere.

I første omgang ble det lagt ut 1000 billetter til 2022-utgaven, før det er sluppet en eneste artist.

- Det er kjempegøy, men der også som forventet, sier festivalsjef Petter Erlbeck etter å ha solgt unna 1000 festivalpass i helga.

Han er glad for tilliten blant publikum.

- Dette betyr at folk som har vært på festivalen tidligere, velger å komme tilbake. Da tar man også gjerne med seg noen flere.

- Ligger det i dette med så bra salg allerede nå, at folk er mest opptatt av opplevelsen - fremfor hvem som opptrer?

- Det kan være flere faktorer. På festival er det som skjer på scena én ting, men det er gjerne totalopplevelsen folk sitter igjen med. Det handler om stemninga, stedet, de frivillige de møter og hele pakken. Det er i alle fall det som trekker meg til festivaler. For vår del er jo selvsagt dette også et tegn på at folk er trygge på det vi kommer med av artister.

Det er nesten ett år til festivalen åpner igjen på Kuba i Svolvær. Hvor mange festivalgjester de håper å kunne slippe inn er usikkert.

- Det er ikke avklart. Vi er veldig tidlig ute med billettsalget i år, det var mest for å se an stemninga litt. Vi jobber enda med å oppsummere årets festival, sier han og er samtidig klar på at de har planer for hvordan neste år kan bli.

- Vi jobber med blant annet dette nå. Vi skal i alle fall ha 1000 personer innom!

Forventingen er at samfunnet er tilbake til langt mer normale tilstander neste sommer, da kan festivalen også ta sikte på å selge flere billetter fremover. I år ble festivalsommeren i likhet med i fjor sterkt begrenset, på grunn av fortsatt strenge smitteverntiltak.

Arbeidet er også i gang med å jobbe mot booking av artister, men foreløpig er ingen navn offentliggjort.

- Vi har planer og tanker for hvordan festivalen bli neste sommer.

Les også

Høllafæst fikk lage fest for 800 i år – neste sommer håper festivalen å samle enda flere

Les også

Høllafæst 2021: – Den første ordentlige festen på to år

Kommentarer til denne saken