Solgte vafler til inntekt for Amazonas

Vaffelsalg: "Støtt Amazonas - Kjøp en vaffel" viste en plakat på Solheim barnehage fredag. Nathalie (4), Oliver (5) og Marie (5) koste seg med vaffelsalg i sola. Her sammen med Rune Vagle.

Vaffelsalg: "Støtt Amazonas - Kjøp en vaffel" viste en plakat på Solheim barnehage fredag. Nathalie (4), Oliver (5) og Marie (5) koste seg med vaffelsalg i sola. Her sammen med Rune Vagle. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fredag solgte barna i Solheim barnehage i Svolvær vafler, kaffe og saft til forbipasserende. Pengene skal de bruke for å støtte Amazonas – verdens største regnskog.

Den siste uken er det registrert over 900 branner i Amazonas. Ifølge Regnskogfondet nærmer store deler av skogen seg nå en kollaps. Det skriver VG.

– Tanken er å sette litt søkelys på det som har skjedd, samt gjøre ungene obs på det. De foreslo faktisk at vi kunne selge vafler selv, sier Rune Vagle ved Solheim barnehage.

Han forteller videre at de har solgt masse vafler i løpet av formiddagen. I tillegg er det flere som har vippsa utenom også.

– Barna har vært mest interessert i vaflene, men de syntes det var gøy. Det er ikke lett å forklare noen som er tre eller seks år hva Amazonas betyr for oss, sier Vagle og ler.

– Men vi har prøvd å få det fram på en god måte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken