Dyrebeskyttelsen Norge Bodø har ventet på årets sesong med nye kattungekull siden april, og tidligere denne uka kom det 15 kattunger i full fart fra Bodø sentrum, Saltstraumen og Røst. Disse kattungene ble i helga sendt til Tromsø, skriver Avisa Nordland.

– Vi vet at det kommer flere kull med kattunger hos oss, og vi vet at vi ikke har kapasitet til alle. Tromsø har kapasitet, og derfor ble kattungene sendt dit, sier styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge Bodø, Vibeke Wensell Hakkebo.

Kjørt til Tromsø

Styrelederen forteller at mange frivillige har vært engasjert i prosessen med å få kattungene fraktet fra Bodø til Tromsø, der de skal plasseres i fosterhjem.

– Det er 10–15 stykker som har deltatt for å få logistikken til å gå opp. Det var et engasjert ektepar som kjørte kattungene til Tromsø, så det var luksus, sier hun.

Det er ikke uvanlig at dyr utveksles mellom byer.

– Her er avstandene store, så det er ikke bare-bare å få det til. Jeg tror ikke at vi har kjørt kattunger oppover før.

Uforutsigbar sommer

Dyrebeskyttelsen Norge Bodø venter flere nye kull med kattunger i tida framover.

– Vi vet ingenting om hvordan sommeren kommer til å se ut. I denne «bransjen» kan man ikke forutse noe som helst. Den er uforutsigbar på mange måter, og derfor må vi være forberedt på alle scenarioer og håpe på at alle behandler dyr med den respekten de fortjener.