Etter et svært godt år for norsk reiseliv har Lofoten utmerket seg som en yndling blant turistene og Lofoten er nå Norges mest populære reisemål. Det skriver VG, som ut fra statistikk fra Visit Norway har utarbeidet en liste over de mest ettertraktede turistdestinasjonene i landet.

Les også: Lofoten Camping går som det suser: – Har vært fullbooket siden midten av mai!

Lofoten topper statistikken over de mest populære søkene i Visit Norways database og er ifølge VG den mest ettertraktede destinasjonen i landet. Det rike opplevelsesaspektet, ekstraordinære naturomgivelser og Lofotens standing i sosiale medier pekes på som årsaksfaktorer til topplasseringen. Internasjonal medieomtale, blant annet fra det verdenskjente reisemagasinet Lonely Planet, som har omtalt Lofoten i ordelag som "uforglemmelig" og "svimlende vakkert", pekes også på som forklaring på Lofotens popularitet.

På plassene bak Lofoten finner vi vestlandshovedstaden Bergen og Tromsø, som profitterer voldsomt på vinterturisme. Verdenskjente destinasjoner som Svalbard, Geirangerfjorden og Flåm, samt hovedstaden Oslo, er også å finne bak Lofoten på topp 10-listen.

Les også: Hotelldriveren har merket litt færre turister: – Vi må aldri si at det er fullt i Lofoten

VGs topp 10-liste over Norges mest populære turistdestinasjoner:

1. Lofoten

2. Bergen

3. Tromsø

4. Svalbard

5. Geirangerfjorden

6. Oslo

7. Flåm

8. Stavanger

9. Trondheim

10. Ålesund og Sunnmøre