Sommerdrift ved fødestua planlegges:- Vil være jordmor og gynekolog i beredskap

SOMMERDRIFT: Også i vil det være sommerdrift ved fødestua på Gravdal.

SOMMERDRIFT: Også i vil det være sommerdrift ved fødestua på Gravdal.

Fødestua ved Nordlandsykehuset Lofoten på Gravdal vil også ha redusert drift i sommer.

DEL

De siste årene har fødestua ved sykehuset på Gravdal hatt redusert drift om sommeren. I et brev til kommuner og fastleger opplyser Nordlandssykehuset at det også i blir sommerdrift ved fødestua ved NLSH Lofoten på Gravdal. I år vil det blir i perioden 6. juli til 3. august.

– -NLSH ønsker i størst mulig grad å ha kvinneklinikk, fødeavdeling og fødestue i helseforetaket bemannet med fast ansatte og som sommeren, heter det i brevet.

I brevet opplyser NLSH at de er godt i gang med forberedelsene til årets sommerdrift, og opplyser at de vil informere de gravide gjennom brev og muntlig kommunikasjon.

– NLSH skal sørge for at både gravide, fødende og kvinner med gynekologisk problematikk, hjemmehørende i Lofoten, blir ivaretatt på en god måte. Mellom klokken 0800 og 1600 vil det i denne perioden være jordmor på vakt ved fødestua. Etter klokken 1600 settes telefonen over til fødeavdelingen i Vesterålen. Det vil til enhver tid være jordmor og gynekolog i beredskap ved NLSH Lofoten, heter det i brevet fra Nordlandssykehuset.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken