Gå til sidens hovedinnhold

Sommeren er på hell

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En kort og hektisk nordnorsk sommer nærmer seg dessverre slutten, men for en fantastisk sommer det har vært! Vi nordlendinger vet at noen somre kommer og går uten at man nesten ser et gløtt av solen så vi vet å sette pris på fint vær når vi blir velsignet med det.

Jeg er født og oppvokst i Stamsund men bosatt i Oslo med familie og kone som kommer ifra Tromsø. Vi har sammen valgt å gjøre Henningsvær til vårt hjem i nord og det har vi ikke angret på 1 sekund. Vår kjærlighet til Henningsvær startet for alvor da vi giftet oss her i 2016. Det miljøet og stemningen lokale og tilreisende aktører har skapt er helt unikt. Henningsvær er et sted som tiltrekker seg spennende mennesker innenfor mange kategorier som kunst & kultur, friluftsaktiviteter, musikk og gastronomi, et levende lite samfunn i vekst. Vi beundrer også den sterke kollektive dugnaden som gjøres for å pynte landsbyen både sommer og vinter. Dere holder det ryddig og pent i værret og en rusletur i Henningsvær er alltid en fornøyelse takket være mange ildsjeler.

Jeg og min familie har reist mye, både i Norge og utenlands, men ingen steder har vi alle følt oss så trygge og ingen andre steder får vi «hvilepuls» på samme måte som i Henningsvær. Derfor skriver jeg dette fordi jeg/vi kjenner oss ikke igjen i det negative fokuset vi har vært vitne til i sommer. Det tegnes et bilde som ikke er sant, det skapes et inntrykk av at Henningsvær er et sted familier må holde seg borte ifra fordi her er alle på fylla eller rusa – galskapen råder ... Dette er HELT feil! Henningsvær er det fineste stedet hvor en familie kan tilbringe sin ferie.

Der mennesker samles i lystige lag blir det alltid støy, fyll og noen som mister selvkontroll med idiotisk oppførsel. Dette er ikke noen unikt for Henningsvær og tro meg jeg har sett det mye verre mange andre steder. Slik oppførsel er ikke akseptabel og det er legitimt at man adresserer det ovenfor de som lager støy forvolder hærverk og plager andre. Alle aktører i Henningsvær må stå sammen for å begrense uønsket oppførsel, men vi blir nok aldri helt kvitt det ... Jeg har ved flere anledninger gått natteravn i Oslo og kanskje det er noen man bør innføre i Henningsvær i de mest hektiske sommerukene? jeg tar i så tilfellet min økt.

For alle som blir kontaktet av mediene kan dere vennligst snakke OPP Henningsvær fordi det fortjener alle som jobber og står på hver dag for at perlen Henningsvær skal skinne for alle som bor her eller er på besøk.

Kommentarer til denne saken