At det skulle bli en langvarig tradisjon hadde ikke lofotingen trodd da han spilte der oppe for første gang i 2013.

– Det er faktisk helt rått! Det hadde jeg ikke tenkt da jeg arrangerte konserten for første gang. Nå har det på en måte blitt et holdepunkt hver sommer, ler Justad.

Festivaloppvarming

Etterspørselen har vært stor, og førstkommende mandag er det igjen klart for konsert på Festvågtinden i Henningsvær.

– Jeg har kanskje fått 3–4 meldinger i uka på Instagram og rundt omkring fra folk som lurer på om det blir og når, sier Justad, og legger til at det ikke ble klart før nå nylig.

Han skal spille på Trevarefest og ønsket å få til den årlige Festvågtind-konserten i forbindelse med dette. Det blir med andre ord en luftig oppvarming før festivalen som går av stabelen 24. – 26. juli.

Kjenner på ansvaret

Da Justad arrangerte konserten for første gang for fem år siden var det 30 publikummere. I fjor var det rundt 500.

– Jeg setter stor pris på å få spille foran alle menneskene, men jeg kjenner også på ansvaret. Det er jo på toppen av et fjell og ikke laget for at så mange mennesker skal gå opp dit samtidig, sier Justad.

I år som i fjor har han derfor fått med seg grunneier og The Arctic Triple-nestor, Frank Hagen på laget.

– Det er viktig å få med seg folk som kan ta litt av ansvaret, og gjengen i The Arctic Triple har relevant erfaring og vet hvilke utfordringer man står overfor, sier Justad, og legger til at det i år vil legges ut i overkant av 500 billetter.

Vil utbedre stien

Også i år vil det med andre ord være billettsalg. I fjor gikk inntektene fra billettsalget til prosjektet «Tilbake til fjellet». I år fortsetter sparingen til prosjektet, som skal utbedre stien opp til Festvågtinden og området rundt.

– Jeg har forstått at et slikt prosjekt er veldig dyrt. Det krever at vi sparer og at vi får med støttespillere, sier Justad, som har en beskjed til alle som ønsker å komme på konserten hans.

– Jeg håper at folk passer på hverandre, og har i bakhodet at det blant annet kan være løse steiner langs stien. Det er i tillegg bratt. Mange har spurt om konserten kan flyttes, men litt av poenget er at det skal være ekstremt og utilgjengelig.

 

Har med seg en artist

Nytt av året er at Justad får selskap av artisten Fay Wildhagen på toppen.

– Hun skal spille sammen med meg, og det er få andre som er så perfekt i dette formatet som det Fay er. Hun har en bra tilstedeværelse og en nerve som kommer til å kle fjellet og omgivelsene, sier Justad.

Nå håper artisten med røtter fra både Henningsvær og Borg på godt vær og god stemning.

– Jeg er alltid like spent på om det blir konsert fram til det er bekreftet, men nå blir det. Hver gang jeg ser bilder og videoer fra tidligere, vil jeg gjøre det igjen. Jeg gleder meg.

Bildeserie

Sondre Justad på Festvågtinden

Bildeserie

Sondre Justad på Festvågtind for tredje gang