Sondre Justad slapp fredag sin første nye singel «Ingenting», og kan nå fortelle at han 7. april står på scenen i Bodø spektrum foran tusenvis av mennesker. Konserten blir hans største, sier han.

– Jeg har et ønske om å samle Nordland. Vi legger konserten til Bodø som er midt i Nordland. Men vi kan ikke fylle Bodø spektrum med bare bodøværinger, sier Justad til Lofotposten.

Han håper nå folk fra Lofoten også tar turen.

– Vi ønsker å treffe lofotingene med denne konserten også, vi er avhengig av hjelp fra Lofoten for å klare det, sier han og håper folk hjemmefra vil være med på den store konserten.

– Jeg vil gjerne at dette skal bli en happening!

Nytt album og turné

Konserten får ingen aldersgrense og Sondre Justad sier man ønsker å treffe bredt.

– Det blir mulighet for både unger og voksne. Det er ingen norske artister som har klart å fylle spektrum, men vi har en drøm om å klare det. Vi har lyst til å lage en stor folkefest der og legger det til en lørdag. Parkenfestivalen er også med som arrangør og vi vil lage den feiteste produksjonen man kan tenke seg til, slår Justad fast.

– Først var det bare en tullete idé. Men nå tar vi en stor risiko.

Et helt nytt album kommer også litt utpå nyåret fra Sondre Justad, og så blir det seks store konserter spredt rundt i landet i april.

– Dette blir den vi gjør i Nordland, sier han.

Hvorfor gjør du det på denne måten, med én stor konsert i Nordland nå?

– Fordi jeg vil legge alle kreftene inn på å gjøre det så kult som mulig. Produksjonen vi skal ha nå det neste året er lagd for store scener. Vi skal bare gjøre store konserter i det året som kommer og da tenker vi helhetlig på det. Både med lys, lyd og folk samt gjesteartister og ting ellers vi ikke kan ha på små konserter fordi det ville kostet alt for mye.

Justad understreker at det skal bli en stor opplevelse for publikum i nord den 7. april.

– Vi vil overraske med hvordan scena ser ut og hvordan det er inne i spektrum. Man skal føle at man er med på noe stort.

Tar du et steg opp nå?

– Det føles som et steg opp. Dette krever enormt mye jobb, men det er et veldig kult mål å ha også. Hele teamet mitt jobber dedikert med dette.

3400 billetter selges

3400 billetter legges ut onsdag. Man prøver også å legge til rette for at flest mulig kan dra.

- Vi prøver å få til båt- og hotellpakker, sier Justad.

– Har du med det samme bandet, med Lars Haug Nilsen fra Svolvær med på trommer?

– Det er akkurat samme gjengen! Jeg er glad i bandet mitt og de er en stor del av prosjektet. Vi kommer også til å utvide en del og gjengen blir større i alle ledd.