Gå til sidens hovedinnhold

Turgåer fant brukte bleier og søppel i veikanten

Artikkelen er over 2 år gammel

Ann Vigdis Johansen‎ fant engangshansker og brukte bleier i naturen, da hun gikk seg en tur i Valberg.

– Jeg synes det er for jævlig at Valbergsura blir brukt som søppelhaug. Det er jo ikke noe fint å se på, og så tenker jeg på dyrene som kan få det i seg, sier Johansen.

Brukte bleier

– Det ligger en svart søppelsekk og to mindre poser med søppel der. Det ser ut som det kommer fra hjemmetjenesten eller noe. Posene er fylt med blant annet blå plastsokker som man har utenpå skoene, engangshansker og bleier for voksne, forteller hun.

Søppelet ligger helt ute ved vegen, i den første parkeringsavkjørselen når man kommer fra Valberg. Noe ligger også nedover i fjæra.

– Det er nok et dyr som har dratt det ned. Rev eller oter kanskje. Det er hull i posene også, det er sikkert dyrene som har vært borti, tror hun.

Nede i fjæresteinene ligger det også et stort bilbatteri.

– Både batteriet og posene ser ut som ting som har blitt dumpet der. Jeg tror ikke det har blåst av noen bil, mener Johansen.

Her er søppelfunnet:

Bildeserie

Søppelfunn i fjæresteinene i Valberg

Håper de ansvarlige melder seg

Hun anslår at noe av søppelet har vært der så lenge som 14 dager, fordi hun har sett det når hun har vært på tur tidligere.

– Jeg prøvde å se etter en kvittering i søppelet, eller noe annet som kunne hjelpe til med å spore opp hvor det kommer fra. Men jeg orket ikke rote for mye i posen. Det lå mye brukte bleier oppi, og jeg hadde ikke med hansker eller noe, sier hun.

Johansen håper de som er ansvarlige for avfallet henter det selv.

Kommentarer til denne saken